Heldig uavgjort for Roma mot Lyon

Tiago og Fred sløste.

Roma sto imot Lyon-trykket i annen omgang og unngikk tap. Lyon har likevel et godt utgangspunkt når de to lagene møtes igjen om to uker.

Roma skal være glade for at det ikke ble tap i første kamp i mesterligaens åttedelsfinale etter at det franske laget trykket på i begynnelsen av annen omgang. Både Tiago og Fred hadde store sjanser til å sende den franske serielederen opp i ledelse.

Ellers var kampen på Olympiastadion i Roma en heller kjedelig affære. Første omgang var sjansefattig og blir nok først og fremst husket for de seks gule kortene dommer Michael Riley delte ut. Romas franske spiller Philippe Mexes ble den første til å se det gule etter bare tre minutter etter at han felte Lyon brasilianske playmaker Juninho.

Hvis første omgang var sjansefattig, ble annen omgang kanskje verre. Først etter 20 minutter begynte det å skje noe.

I alt delte Riley ut elleve gule kort, åtte til Roma.

Det nærmeste noen av lagene kom scoring var Francesco Tottis langskudd som Coupet måtte gi retur på, men som han fikk tak på etter hvert.

Det var Lyon som var det farligste laget i kampen mellom to av John Carews tidligere klubber.

Det italienske laget entret banen i den italienske hovedstaden med en flott hjemmestatistikk. Roma hadde ikke tapt på åtte hjemmekamper, og hadde heller aldri tapt mot franske lag på eget gress. Lyon hadde på sin side vunnet åtte av de 13 siste bortekampene.

FORDEL LYON: Lyons brasilianske spiss Fred var nærme, men er neppe altfor skuffet etter at Lyon fikk med seg et uavgjort resultat hjem til Frankrike. Foto: EPA
FORDEL LYON: Lyons brasilianske spiss Fred var nærme, men er neppe altfor skuffet etter at Lyon fikk med seg et uavgjort resultat hjem til Frankrike. Foto: EPA Vis mer

(NTB)