Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heldig United-seier på overtid

Sprøtt selvmål reddet full pott mot Wigan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Wigan-Manchester United 1-2.

To minutter på overtid knep Manchester United seieren på et selvmål. Louis Saha stormet inn i feltet og skjøt. Paul Scharner blokkerte skuddet opp i krysstanga, men den spratt ned på målstreken.

Der kom Pascal Chimbonda stomende og i et desperat forsøk på å avklare, fomlet han ballen i eget mål.

Dermed tapte Wigan enda en gang mot Manchester United, men denne gangen så de lenge ut til å ta full pott hjemme på JJB Stadium.

- Jeg tror ikke vi har spilt en tøffere bortekamp hele sesongen. Wigan var fantastiske, utrolig bra. De fortjente ikke å tape. Det var bare uheldig for Pascal Chimbonda, han kunne ikke gjøre så mye annet, sier United-sjef Alex Ferguson til BBC.

Nå er United på andreplass på tabellen, foran Liverpool.

- Vi var dårlige i førsteomgang, men vi ble bedre. Så gamblet vi litt, og jeg ville vært fornøyd med 1-1. Så gode var de, sier Ferguson.

Scharner scoret først

UTLIKNET: Cristiano Ronaldo feirer sin 1-1-scoring. På overtid fikk United hjelp av Pascal Chimbonda til å redde seieren. Foto: AP/Scanpix
UTLIKNET: Cristiano Ronaldo feirer sin 1-1-scoring. På overtid fikk United hjelp av Pascal Chimbonda til å redde seieren. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det var den tidligere Brann-spilleren Scharner scoret historiens første Wigan-mål mot United etter 59 minutters spill:

Ryan Giggs reddet to ganger på streken for United etter en Wigan-corner, men ballen havnet i beina til Scharner, som dyttet ballen i mål.

Det var ikke ufortjent at Wigan, som har tapt 4-0 i sine to tidligere kamper mot United, tok ledelsen.

United, med Ruud van Nistelrooy på benken og Louis Saha og Wayne Rooney på topp, skapte lite den første timen.

Løsnet med Van Nistelrooy

Da Scharner ga Wigan ledelsen, ble van Nistelrooy imidletid satt i oppvarming. Etter 71 minutter kom han inn for Ji-Sung Park.

Drøye to minutter seinere var nederlenderen nest sist på ballen da Cristiano Ronaldo utliknet.
 
Riktigok så det ut til å være et totalt mislykket skuddforsøk fra van Nistelrooy som havnet rett i beina på Ronaldo, men portugiseren bommet ikke, og kunne skyve ballen enkelt i mål.

Ronaldo gjorde også forarbeidet i en lynhurtig kontring der han spilte til van Nistelrooy før han sprintet inn foran mål.

Magetrøbbel for van Nistelrooy

Nederlenderen satt på benken hele kampen da Manchester United slo Wigan 4-0 i ligacupfinalen forrige helg.

I midtuka sto han over landskamp mot Nederland på grunn av magetrøbbel.

Alex Ferguson har uttrykt usikkerhet omkring helsa til nederlenderen etter landskampforfallet, mens engelske medier spekulerer i om vrakingen tyder på at han er på vei bort fra klubben.

Nistelrooy selv avfeier at han er på vei bort, og sier han ikke vil kommentere «historier som ikke er historier».TØFF TAKLING: Wigans Graham Kavanagh forsøker å stoppe Louis Saha.
LANGT NEDE:</B> Pascal Chimbonda får trøst (eller kjeft?) av keeper John Filan etter at han har satt inn det avgjørende selvmålet.
HELL OG UHELL:</B> Paul Scharner scoret ledermålet for Wigan. Han reddet også en stor United-sjanse på overtid, bare for å se lagkameraten Chimbonda sette returen i eget mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!