Heldige Arsenal

Fredrik Ljungberg måtte ha hjelp av en utstrakt fot fra Tottenham-forsvarer Stephen Carr for å score seiersmålet i gårsdagens lokalderby. Manager Arsene Wenger innrømmer at Arsenal hadde flaks.

Tottenham hadde ikke vunnet på Highbury på ti kamper, men var godt på vei til å bryte rekka etter Darren Andertons scoring fra kort hold etter fem minutter. Ledelsen holdt helt til Robert Pires etter 69 minutter satte inn 1- 1 da ballen lå fri etter en god redning av Kasey Keller aleine mot Thierry Henry. Åtte minutter seinere fyrte Fredrik Ljungberg av fra langt hold. Ballen traff Stephen Carr som lobbet inn til seier og tre poeng for hjemmelaget. Dermed overnattet Arsenal på tabelltoppen med fire poengs ledelse. Chelsea og Manchester United spiller først i dag.

- Vi hadde litt flaks med det andre målet. Ballen fikk en heldig stuss, men det kom som en konsekvens av viljen vår til å vinne, sier Arsene Wenger.

God Lehmann

Akkurat som mot Dynamo Kiev i Champions League onsdag, måtte Arsenal jobbe beinhardt før de fikk betalt.

- Tottenham kan føle at dette var ufortjent, men laget mitt var i stand til å snu en situasjon som i en periode var veldig kritisk for oss. Det fortjener respekt, sier Wenger.

Før pause var det naboene i Nord-London som skapte sjansene. Arsenal kunne lett fått tre baklengs å ta igjen.

- Jeg var svært bekymret den første timen. Vi hadde ballen mest, men de hadde sjansene. De var to ganger aleine med Jens Lehmann, så det positive er at vi bare lå under 1- 0 ved halvtid, sier Wenger.

- Gravde dypt

Wenger tror mange av spillerne hans i går fortsatt led av mangel på hvile etter kraftprøven mot Dynamo Kiev.

- Alt i alt var noen av spillerne trøtte etter onsdagskampen. Vi måtte grave dypt og holde det gående. Men det er nettopp styrken til dette laget, sier Wenger som to ganger så Thierry Henry ta telling i går.

- Han ble tatt i strupen, og det gjorde meg redd. Men jeg var faktisk enda mer bekymret da han gikk i bakken etter kollisjonen med Keller.

Tottenham-manager David Pleat mente poengene havnet hos feil lag.

- Vi kunne hatt tre mål ved pause. Jeg synes backfireren deres var på gyngende grunn.

HADDE FLAKS: Gode lag har gjerne litt mer hell enn de ikke fullt så gode. Det viste Arsenal i går da Fredrik Ljungbergs skudd traff Stephen Carr og lobbet inn til 2-1 og seier. Her jubler Ljungberg sammen med fra venstre Ray Parlour, Thierry Henry og Robert Pires.