Heldige Chelsea

Chelsea-backen Mario Melchiot sørget for at det bare er to poeng mellom topplagene.

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Det ble en kamp med meget godt forsvarsarbeid og lite godt angrepsspill for begge lag. Hjemmelaget sendte flest baller langt over og til side for Chelsea-målet.

- Heldige

- Vi var heldige som vant denne kampen. Southampton hadde to store sjanser på slutten, men vi hadde Mario Melchiot. Det gjorde forskjellen, sier Chelsea-manager Claudio Ranieri.

Eidur Gudjohnson kjempet innbitt mot Claus Lundekvam, men nordmannen var som en mur, også de gangene Jimmy Floyd Hasselbaink og Damien Duff forsøkte seg.

Etter kampen måtte Lundekvam en tur til dopingkontroll, for andre gang på to måneder.

- Vi holdt Chelsea godt i denne kampen og hadde fortjent i alle fall ett poeng. Vår taktikk var å skape problemer med offsidetaktikk. Det holdt godt med unntak av en liten periode på to minutter. Da scoret Melchiot. Likevel skulle vi ikke ha tapt denne kampen. Vi hadde for store sjanser til det, forklarer Southampton-manager Gordon Strachan.

Vet ingenting

På pressekonferansen etter kampen nektet han svært bestemt på spørsmål om han var på vei til Leeds.

- Jeg vet ingenting om hva som skjer med ham, men det vil ikke være bra for laget om vi mister Strachan nå, sier Lundekvam.

Han er godt fornøyd med egen innsats og sier han aldri tidligere har vært så stabilt i god form i sin tid i Southampton som denne sesongen. Byrået Ofta Index i London har fulgt godt med og rangerer han som en av de aller beste midtforsvarerne i Premier League, ett poeng etter Kenny Cunningham i Birmingham City.

- Det var hyggelig å høre, sier Claus Lundekvam.

Jo Tessem var ikke i troppen i går.

- Det er kjedelig for Jo. Jeg forstår det ikke, for vi lager ikke mange mål, sier Claus Lundekvam.

Klaus Lundekvam slo Eidur Gudjohnson i denne duellen, men Chelsea trakk det lengste strået til slutt.