Heldige Godset

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-Strømsgodset 2-2. -Et røveri, klaget Tromsø-strateg Bjørn Johansen i garderoben, og drammenserne i naborommet var ikke uenige:-Slik kampen utviklet seg, må vi være svært tilfreds med ett poeng, medgikk Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen.

Jostein Flo var meldt kampklar til Alfheim-oppgjøret, men måtte kaste inn håndkleet etter en test lørdag.

-Han kjente smerte ved vendinger, forklarte Dag Vidar Kristoffersen.

Treneren avviser at Flo ble spart med vilje.

-Niks, vi gambler ikke med folks helse. I denne kampen hadde vi virkelig trengt Jostein. Men det er bedre at han spiller 22 gode kamper enn middelmådig nå fordi han ikke er 100 prosent frisk.

Uten stryningen var Strømsgodset tannløse. Hurtigtoget Lasse Olsen ble henten fra flanken til spiss, men så ut som om han var livredd ballen.

Undervurderte Tromsø spilte som et topplag, men misbrukte nær et dusin sjanser. Strømsgodset skapte tre, og scoret på to sjanser.

-Med like god uttelling mot Rosenborg, hadde vi vunnet den første kampen. Så rar er fotballen, mente Strømsgodset-treneren, som skrøt uhemmet av Tromsø:

-De er mye bedre enn sitt rykte, Tromsø vil ta mange poeng i serien. De spilte enkelt og effektivt og vant duellene.

Internasjonalt fellesskap

TILs internasjonale fellesskap på banen framstod med glød og entusiasme. Fjorårets sentrale spillere er erstattet med en Aleksej fra Russland, en Marko fra Finland og en Tryggvi fra Island. De står for fart og framdrift og god defensiv jobbing, men akk så uforløst på topp.

-Vi styrte kampen fra begynnelse til slutt, slike kamper må vi bare vinne. Men dette laget har jeg tro på, sier Bjørn Johansen til Dagbladet.

Strømsgodsets Thomas Ødegaard i mål skal ha en stor del av æren for poengdelingen.

-Thomas er så god at han hadde vært en av Norges keepere i VM-troppen dersom han hadde blitt i Strømsgodset i stedet for å sitte to år på benken i Rosenborg og Viking, mente Dag Vidar Kristoffersen.

Strømsgodset var et vårlag i fjor. Årets utgave halter. Osman Nyan var god i går, mens en midtbanemotor som Sander Solberg var usynlig.

Tromsø har mye kraft og muskler. Aleksej Eremenko og Bjørn Johansen ruver på midtbanen, men sterke Rune Lange får for lite støtte på topp.