- Heldige Rosenborg

VITORIA (Dagbladet.no): - Rosenborg fikk en gavepakke, skriver den spanske sportsavisa Mundo Deportivo etter 1-1 mellom Alavés og RBK.

De spanske avisene er enige om at 1-1 er et dårlig utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal om 14 dager. Avisa Marca poengterer at Alavés ennå ikke har vunnet på hjemmebane i de to første rundene (0-0 mot Gaziantepspor og 2-2 mot Lillestrøm). Men tror sjansene for videre spill i UEFA-cupene er små.

- Defensivt slurv minsket Alavés' sjanser for avansement, skriver Marca.

Episoden avisa sikter til er Morten Knutsens gjennomløping før Frode Johnsens scoring. Knutsen trakk med seg Alaves-keeper Herrera mot dødlinja, og la ballen inn til Frode Johnsen som nærmest umarkert headet inn 1-1.

- Rosenborg fikk en gavepakke og utnyttet en gedigen tabbe i Alavés-forsvaret. Alavés klarte ikke å utnytte overtaket de hadde på Rosenborg, skriver sportsavisa Mundo Deportivo.

Avisa Alava legger også mye av skylda på Alavés-forsvaret, og sviktende effektivitet foran mål.

- Forsvarsfeil reduserer sjansene for at Alavés går videre til neste runde. Laget gjorde det vanskelig for seg sjøl i går. Alavés klarte ikke å score mål på sjansene og, rotet bort muligheten til å få et godt resultat før returkampen.