Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Start-Brann

Heldigvis er det klasseforskjell på topp og bunn i Eliteserien

I Europas 29. beste liga kunne en bortekamp mot tabelljumboen fort blitt et bananskall for serieledereren. Eliteserien trenger at Brann er bedre enn det.

FORTSATT UBESEIRET: Brann håndterte en potensiell borte-mine i Kristiansand og vant en tålmodighetsprøve mot tabelljumboen Start. Det er sterkt slik. Og det er bra for Eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FORTSATT UBESEIRET: Brann håndterte en potensiell borte-mine i Kristiansand og vant en tålmodighetsprøve mot tabelljumboen Start. Det er sterkt slik. Og det er bra for Eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Start-Brann 0-1 (0–0)

GREIT, SÅ TOK det Brann 75 minutter og en defensiv blunder fra Starts venstreback Elliot Kaeck å score på vårens dårligste lag i Eliteserien, men fotballmessig var det heldigvis aldri noen tvil.

Serieleder Brann var det gode laget på Sør Arena.

Tabelljumbo Start det usikre, forsiktige - laget som tok imot og nesten ikke skapte målsjanser.

FOR NORSK TOPPFOTBALL er det bra at Brann, som fort kunne gått på en mine denne lørdagskvelden, kom ut på topp. Vi trenger at de gode er gode. Vi trenger at de gode er bedre enn de som ligger i nedrykksstriden. For det er ikke gitt, en liga på 30 serierunder er full av bananskall.

Start-Brann var et slikt for serielederen fra Bergen.

Da er det godt, på den utskjelte ligaens vegne, å kunne konstatere at Eliteserien 2018 ble litt mindre kokos denne kvelden.

PÅ TABELLEN, OG gjennom en hel sesong, vil det være stor forskjell på Start og Brann i 2018. Det er et faktum. På en gitt kveld, som denne lørdagen i Kristiansand, nødvendigvis ikke så mye. Og sånn var det til pause selv om Brann hadde vært best og skapt det som var i en ganske middels omgang.

Kunne Start utlikne en tabellforskjell på 18 poeng og 25 mål i 45 minutter, kunne de jo kanskje klare det i 90 også.

MEN NEI, BRANN er for mye Brann til det. For solide for et bunnlag. For sterke i troen til å spille seg bort på motstanderens banehalvdel. For det var der andre omgang ble spilt, helt til Start ikke orket mer, mistet hodet og en venstreback synliggjorde beleiringen.

På fotballspråket kalles det profesjonalitet.

Mer enn noe annet gjennomførte Brann en vrien bortekamp ett hundre prosent profesjonelt.

LARS ARNE NILSENS gjenreising av Brann, har framfor alt handlet om et defensivt grunnspill, ispedd kontringer og offensive dødballer. De har ikke vært veldig modige, Brann. Mest solide, nøysomme og effektive. Men i år har Lars Arne Nilsen tilført laget en gjenvinningsdimensjon, borte som hjemme, som gjør at Brann vil ta tak i kampene, skremme motstanderne til å gjøre det de ikke pleier å gjøre – gjerne slå langt mot to kolosser av noen midtstoppere – og styre dem.

Det gjorde de i Kristiansand også.

Og vant på det.

AKKURAT NÅ LEDER Brann Eliteserien med 10 poeng. Klokka 20.00 i morgen kveld (søndag) spiller Rosenborg mot Stabæk på Nadderud. Tittelforsvarerne er under press og må vinne. Brann har ennå ikke tapt, har sluppet inn to mål, ingen hjemme, har 10–0 i målforskjell på de fem siste kampene, og 16. mai kommer Haugesund til byggeplassen Brann Stadion.

Det er dårlig timing det, selv om ansiktsløftningen kommer mange år for seint.

Jeg vet ikke hvor mange man kan slippe inn på Stadion slik den ser ut nå, men jeg er rimelig sikker på at 30 000 bergensere har lyst på billett.

Minst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media