- Heldigvis er det to uker til neste kamp

Solskjærs Molde tapte 3-0 for Sarpsborg i serieåpningen.

TØFF START: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær fikk ikke den returen til Tippeligaen han hadde ønsket seg. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
TØFF START: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær fikk ikke den returen til Tippeligaen han hadde ønsket seg. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 - Molde 3-0.

Nedrykksdømte Sarpsborg 08 gruste Solskjærs Molde 3-0 da de åpnet årets Tippeliga i kveld.

Det var knyttet store forventninger til Ole Gunnar Solskjærs trenerdebut for Molde FK. På forhånd hadde de blå fra Sarpsborg blitt dømt nord og ned fra årets tippeliga.

Svært få levnet sarpingene noen sjanse og resultatene i treningskampene har heller ikke skremt vannet av konkurrentene.

Men så er det slik, at når alvoret tar til, det er da det gjelder.

- Fantastiske skudd - Heldigvis er det to uker til neste kamp. Hadde vi startet godt, vil vi ikke hatt landslagspause, men nå får vi to gode uker, sier Molde-manager Solskjær til MAX.

Han mener målene til Sarpsborg kom på prestasjoner det er vanskelig å gardere seg mot.

- Det første målet er et fantastisk skudd. Og godt fulgt opp av han som setter inn returen. Det andre er et fantastisk frispark. Det er lite vi kan gjøre med sånne prestasjoner. Før det siste målet skulle vi kanskje stoppet innlegget, men Øyvind (Hoås) er jo god i boksen, sier Solskjær.

Sarpsborg-trener Roar Johansen så laget sitt komme under press før pause, men løfte seg voldsomt i andre omgang.

- Vi hadde litt høye skuldre. Vi måtte tørre å holde i ballen, gjøre det vi er gode på. Da blir det mål av det. Jeg synes vi gjør en god andreomgang, sier Johansen til MAX.

Gikk ut i hundre Foran et fullsatt Sarpsborg Stadion gikk vertene ut i et forrykkende tempo. Michael Røn var nære ved å sende de blå i ledelsen allerede etter et minutt med to store sjanser.

Først reddet Espen Bugge Pettersen mesterlig, før et forsvarsbein og tverrliggeren avverget en tidlig ledelse til hjemmelaget.

— Utrolig at skuddene ikke gikk inn, jeg traff bra på det andre skuddet, men det ville seg ikke, sier Michael Røn til Dagbladet.

Sarpsborg 08 spilte på sedvanlig vis med god bevegelighet og korte pasninger, og Molde slet med å henge med. Dette ble følgelig godt mottatt på et feststemt Sarpsborg Stadion.

Ole Gunnar Solskjær reiste seg etter hvert fra benken for å få fart på sine disipler. Den tidligere Manchester United-spilleren var åpenbart ikke fornøyd med hva han så de første ti minuttene.

Umiddelbart skulle Molde få sin første store sjanse. Pape Pate Diouf kom seg rundt på høyrekanten og fikk lagt inn til Emil Johansson. Svensken skjøt hårfint utenfor. Molde som stilte i selvlysende drakter for anledningen, tok over initiativet i kampen og Thioune var ikke mange centimeterne fra å sende Molde i ledelsen da halvtimen var spilt.

TREMÅLSSEIER: Sarpsborgspillerne jubler etter 3-0-scoringen til Øyvind Hoås mot Molde på Sarpsborg stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
TREMÅLSSEIER: Sarpsborgspillerne jubler etter 3-0-scoringen til Øyvind Hoås mot Molde på Sarpsborg stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Man fikk også se hva som bodde i debutant Magnus Wollf Eikrem som til tider viste overblikk og pasninger av høy kvalitet.

Sarpe-dominans Hva som skjedde i pausen er vanskelig å si. I 2. Omgangen ble Molde fullstendig tatt på sengen av et aggressivt hjemmelag og allerede etter syv minutter var Martin Wiig frempå og sendte vertene i ledelsen.

Skuddet fra Erik Jonvik gikk I tverrliggeren, og Wiig fikk en enkel jobb med å heade inn returen over Bugge Pettersen . Og det stoppet ikke der.

Like etterpå fikk nykommer Jo Nymo Matland sjansen på et frispark fra om lag 25 meter. Matland svingte ballen rundt muren og økte til 2-0 bak en utspilt Bugge Pettersen i Molde-buret.

Tafatte Molde Solskjær gjorde endringer på laget umiddelbart, og eks Sarpsborg 08-spiller Makhtar Thioune, ble byttet ut til fordel for debutant Joshua Gatt.

Det ga ingen nevneverdige resultater. Hurtige Gatt ble nøytralisert av Matland på venstrebacken, og Molde slet med å finne rytmen i midtbaneleddet. Et jagende Sarpsborg 08 spilte som om det var livet det stod på og fikk godt betalt.

Kvarteret før slutt kom innbytter Glenn Roberts seg fri på kanten. Roberts la perfekt inn til Øyvind Hoås som satte spikeren i kista og 3-0 ledelse til hjemmelaget med et utsøkt hodestøt.

— Vi hadde en god prat i pausen hvor vi fikk tro på at vi sammen skulle klare dette, sier målscorer Øyvind Hoås til Dagbladet. For et tafatt Molde fortsatte å slite med et oppofrende hjemmelag og klarte aldri å svare sarpingene.

- Vinner fortjent Solskjær prøvde tappert å sette inn Mattias Moström mot slutten, men måtte til slutt innse at slaget var tapt. Sarpsborg 08 fikk den best tenkelige starten på årets Tippeliga og viste for alvor at de er kapable til å trille ball med de store.

- Vi vinner fortjent, selv om 3-0 kanskje er litt i overkant. I pausen ble vi enige om å tørre å spille vårt spill, og ikke være feige. Det betalte seg, sier Sarpsborg 08-trener Roar Johansen.

Solskjær var selvsagt en skuffet mann etter kampen men valgte å trekke frem det positive fra 1.omgang:

- De fikk to raske mål I 2.omgang, og da falt vi sammen. Jeg er likevel fornøyd med mye av det vi leverer i dag. Førsteomgangen var god. Sarpsborg spilte entusiastisk og vi klarte ikke å svare mot slutten. Det var godt å få unnagjort den første kampen, sier Solskjær.