REKORDRASK FRISK: Astrid Uhrenholdt trente lett i løypene i Falun i går, bare fore dager etter at hun ble kjørt halvt i svime til sykehus etter stjernesmellen i Holmenkollen. Foto. Tormod Brenna
REKORDRASK FRISK: Astrid Uhrenholdt trente lett i løypene i Falun i går, bare fore dager etter at hun ble kjørt halvt i svime til sykehus etter stjernesmellen i Holmenkollen. Foto. Tormod BrennaVis mer

- Heldigvis er jeg ganske robust

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har en følelse av at noen passer på henne.

FALUN (Dagbladet): - Når det først går galt, så er jeg tross alt ganske heldig likevel. Det er nesten så jeg har en følelse av at «noen» passer på meg, og sørger for at det tross alt går ganske bra selv om smellen er brutal nok, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

Hun sitter på løperhotellet i Falun og smiler og ler som hvilken som helst annen langrennsjente som gleder seg til å avslutte sesongen og få seg litt fri.

At hun sist helg smalt inn i en lyktestolpe i Holmenkollen i altfor stor fart og måtte kjøres halvt i svime til sykehus i ambulanse er umuflig å se på henne.

- Jeg husker ikke så mye av selve smellen. Ingenting faktisk. Men jeg husker at jeg skulle kjøre litt aggressivt ned der, noen foran meg ploget. Det ville ikke jeg. Og så skjønte jeg at jeg ikke kom til å klare svingen. Så ble det vel litt svart ei stund, sier Astrid.

Er robust
Men det ble forbløffende fort lyst igjen.

Bare fire dager etter stjernesmellen er hun altså friskmeldt og startklar i Falun.

- Jeg er nok ganske robust. Jeg har solid beinbygning, og det har vel vist seg et par ganger nå at jeg tåler en liten trøkk.

- Har du sjekket om det ble bulk i den stolpen?

- Hehe, nei. Men det håper jeg nesten det ble.

Vil si takk for i år - Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk være med her. Det har vært en spesiell sesong, og jeg ønsket så gjerne å møte konkurrentene mine - som også er vennene mine - denne avslutningshelga for å si takk for denne gang.

- Men er du frisk nok til å gå?

- Jeg er nå i alle fall klarert for start. Så får vi. Jeg tror det går bra.

- Legene følger godt med meg her regner jeg med. Og ser de noe de ikke liker, parkerer de meg vel. Det er helt greit, det.

- Under treninga i dag haltet du?

ROBUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen takker solid beinbygning og en generelt robust kropp for at hun allerede er på beina og konkurranseklar. Foto: Tormod Brenna
ROBUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen takker solid beinbygning og en generelt robust kropp for at hun allerede er på beina og konkurranseklar. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Jo, men det er sikkert bra til rennet i morgen, gliser Uhrenholdt Jacobsen.

- Neida, det er bare litt muskler i beinet som har fått seg en trøkk. Det er ingenting. Når jeg blir varm merker jeg det ikke.

Var verre sist - Det er hodet jeg skal være litt forsiktig med. Men det virker bra nå, og legene har altså sluppet meg gjennom. Det skal nok gå bra, sier Astrid.

- Sist gang jeg snakket med deg etter et uhell var i 2009. Da hadde du brudd i ryggen, kjevelås, korsett, og kunne knapt bevege deg. Siden den gang har du ødelagt skuldra ved å snuble i ei trikkeskinne. Hva er det med deg og skader egentlig?

- Nei, si det. Men dette her er nå heldigvis bare blåbær i forhold til sykkelulykken i 2009. Det er vel noe med hangen til fart kanskje. Og jeg er vel ikke så veldig redd av meg heller. Jeg lar det stå til. Men jeg har hatt hell i uhell da, virkelig.

- Det er noen bratte nedoverbakker her i Falun også?

- Jeg har sett det. Vi får la det stå til.

- Sportslige ambisjoner?

- Hehe. Etter det som skjedde sist helg er det enkelt å svare på det: Ingen.
 
 

GODT HUMØR: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gleder seg til avslutningshelga for verdenscupen. Mest av alt gleder det henne at hun i det hele tatt får være med. Foto: Tormod Brenna
GODT HUMØR: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gleder seg til avslutningshelga for verdenscupen. Mest av alt gleder det henne at hun i det hele tatt får være med. Foto: Tormod Brenna Vis mer