- Heldigvis pleier de å se litt mellom fingrene

Kristoffs tøffeste kamp i Alpene er mot klokka.

TØFFE TAK: Fredagens og lørdagens etapper er korte og bratte, og det er dårlig nytt for Alexander Kristoff. Her får han medisinsk tilsyn etter en velt under Tour de Suisse i forkant av touren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TØFFE TAK: Fredagens og lørdagens etapper er korte og bratte, og det er dårlig nytt for Alexander Kristoff. Her får han medisinsk tilsyn etter en velt under Tour de Suisse i forkant av touren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRA LOUP (procycling.no): Høyt oppe i Alpene krysser Alexander Kristoff målstreken på Tour de Frances 17. etappe i et fryktelig regnvær. 30 minutter bak etappevinner Simon Geschke kom nordmannen inn med siste gruppe.

• LIVE: Følg torsdagens etappe direkte via procycling.no/tdf!

- Det var litt krise, men vi fikk kontroll på det mot slutten, sa Kristoff etter en brutal dag, der favorittene begynte å angripe hverandre allerede på den første av totalt fem stigninger på vei mot Pra-Loup.

Krisen han referer til er tidsgrensen alle rytterne må være innenfor hvis de skal med videre. På torsdag var spurterne innenfor med ti minutters margin.

 - Det blir noen harde dager framover, sier Katjusja-rytteren lakonisk i sitt obligatoriske TV-intervju.

Håper på medlidenhet Kristoff og de andre spurter bør ikke få store problemers på dagens 183 km lange etappe til Saint-Jean-du-Maurienne. Men fredag og lørdag venter to korte, intense etapper der tidsgrensen settes ut ifra en rask vinnertid. På de to dagene alene har arrangøren penslet inn 104.2 km kategorisert klatring.

- Arrangøren pleier heldigvis å se litt mellom fingrene. Særlig når det er varmt, sa Kristoff til procycling.no i håp om medlidenhet fra oven.

Det har vært en tøff Tour for 28-åringen.

Han kriget seg gjennom en supernervøs åpningsuke som så flust av stygge velt. I Pyreneene svettet han seg gjennom tre glohete dager. Han har også måttet sett seierssjansene forsvinne på etapper som har vist seg å være hardere enn først antatt.

Stort forsprang I andre enden av sammenlagtlista har Chris Froome har en solid ledelse. I likhet med Kristoff påpeker Sky-kapteinen også at ingen dager gir rom for hvile.

- Hver dag kjøres det full gass. Det er nesten ingen transportetapper for spurterne i denne touren, sa mannen i gult.

For årets Tour har vært rask. Snittfarten etter to uker var 40.881 kilometer i timen. Hvis rittet stoppet på andre hviledag ville det vært historiens tredje raskeste, bare slått av utgavene i 2005 og 2003.

Kristoff kan bare håpe at den intense sammenlagtkampen vil avta. Det er imidlertid høyst usannsynlig og etappene til La Toussuire og Alpe dHuez blir en desperat kamp mot klokka for nordmannen som vil vinne på Champs-Élysées. På de to etappene blir eliminasjonstida på rundt 30 minutter.

- I verste fall kan vi ryke på tidslimiten. Jeg vil så klart ikke reise hjem rett før Paris, som er en av min beste sjanser til å vinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer