Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Hele Bislett reiste seg for Jakob (16) etter ny verdensrekord: - Er det mulig? Det er helt vilt

Jakob Ingebrigtsen forbedret sin egen verdensrekord, men det kunne ha gått enda raskere. Stortalentet ble hindret av haren mot slutten. - Det verste som kan skje, mener Henrik Ingebrigtsen.

VERDENSREKORD: Jakob Ingebrigtsen slo sin egen verdensrekord for 16-åringer på den engelske mila på Bislett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VERDENSREKORD: Jakob Ingebrigtsen slo sin egen verdensrekord for 16-åringer på den engelske mila på Bislett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): Forventningene var store til stjerneskuddet Jakob Ingebrigtsen (16) på Bislett Games i kveld.

Men forventningene var på ingen måte for store.

Sandnes-gutten klarte nemlig kunststykket å overgå alle forhåpninger og forbedret sin egen verdensrekord for 16-åringer med tiden 3.56.31 på den engelske mila.

- Er det mulig? Det er helt vilt av en 16-åring, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Superløpet kommer under tre uker etter at han ble yngste i historien til å løpe distansen på under fire minutter. Og ifølge ham selv kunne han løpt enda raskere.

- Jeg fikk litt sjokk på sisterunden da jeg ikke kjente melkesyra, det var bare rart egentlig, sier 16-åringen til Dagbladet etter løpet.

- Noe av det beste jeg har vært med på

HYLLET: Jakob Ingebrigtsen gjorde det utrolige igjen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
HYLLET: Jakob Ingebrigtsen gjorde det utrolige igjen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hans tidligere rekord var 3.58,07 og ble slått med solid margin i dag - selv om haren faktisk løp i veien for 16-åringen mot slutten av løpet.

Med andre ord: Han kunne ha løpt enda raskere.

- Jeg ville at haren skulle springe fortere eller komme seg langt vekk. Jeg hadde mer inne, sa stortalentet til NRK umiddelbart etter løpet.

Raste mot haren

Hele stadion reiste seg for 16-åring. Det inkluderte storebror Henrik Ingebrigtsen til tross for at han nå går på krykker.

- Han sprang godt over et sekund raskere enn jeg trodde han skulle gjøre, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK, tydelig imponert og nesten litt sjokkert.

Han hyller sin egen lillebror. Like fornøyd er imidlertid ikke 26-åringen med harens innsats i rekordløpet.

- Jeg må unnskylde for at jeg ropte noen gloser da Jakob løp i haren. Han gjorde en idiotjobb. Mannen som får betalt for å hjelpe Jakob, sprang i ham. Han ble hindret av haren. Det er det verste som kan skje, sier Henrik Ingebrigtsen.

- Men Jakob kom seg videre og stoppet aldri. Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk se dette her i stedet for å ligge i sykesenga i Finland, sier storebror.

- Kunne ikke gjort noe annerledes

16 år gamle Jakob var svært fornøyd med sitt eget løp og publikum, og trivdes godt på Bislett Stadion, torsdag. Han fikk med seg publikum både før og etter sitt eget løp, som gledelig heiet fram unggutten.

- Det var kjekt å ligge først på oppløpet her og motta jubel. Jeg får nesten lyst til å starte en gang til, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han følte seg i så god form at han ikke tror han kunne gjort noe annerledes.

- I dag følte jeg at alt klaffa. Nå er det bare å bli bedre. Jeg drømmer om VM, OL og de store mesterskapene, men det er ikke noe mål akkurat nå. Gjert (faren, journ. anm) vil nok passe på at jeg får rett utvikling og at det kommer til sin tid.

- Vil ikke kalle det rekorder

At 16 år gamle Ingebrigtsen setter rekorder har nærmest begynt å bli en vane for nordmenn om dagen. Unggutten presser seg og ser ut til å bli bedre og bedre for hver gang vi ser ham, men rekordsetting ønsker han ikke å kalle det selv.

- Jeg vil ikke kalle det rekorder. Det vil jeg kalle det når jeg kommer ned på norgesrekord på seniornivå, det er det som betyr noe. Men ja, man blir jo litt opptatt av det uansett, og det er viktig å ha sånne små mål på veien.

Også Isabelle Pedersen (25) imponerte og satte ny personlig rekord med tiden 12,75,. Hun ble nummer tre på 100 meter hekk.

Hele Norges coronakart