Hele BSK uten kontrakt

Alle spillerkontraktene i Bækkelaget går ut etter denne sesongen. Det gjør også trener Frode Kyvågs kontrakt. I Tertnes er det 8 av 14 spillere med gjeldende avtale som står uten kontrakt etter sesongslutt. Blant disse er Kjersti Grini.

I går ble det kjent at en norsk klubb har sendt et brev til Tertnes der det fortelles om interesse for en av spillerne. Bergensavisen mener at det dreier seg om Kjersti Grini. En av de mest aktuelle klubbene i denne saken er Bækkelaget, som nå må legge ny strategi for framtida. Det er sannsynlig at klubben mister noen av de mest sentrale spillerne.

Men daglig leder Anne Winter i Bækkelaget benekter kategorisk overfor Dagbladet at klubben hennes har henvendt seg til Tertnes angående Kjersti.

Hong-tilbud

- Vi jobber nå internt med de spillerne som vi har i stallen og som vi gjerne vil beholde for neste sesong, forteller Anne Winter.

To av BSK-spillerne er spesielt attraktive på markedet. Det er Cecilie Leganger og Jeong-ho Hong.

Sørkoreanske Hong er etter det Dagbladet erfarer blitt forelagt et godt tilbud fra danske Viborg, via en dansk spilleragent. Det er meget sannsynlig at hun forsvinner, ettersom Hongs hovedmotivasjon for å være i BSK var å spille sammen med Anja Andersen.

Forsterker laget

Cecilie Legangers rådgiver Oddvar Bjørnestad fortalte under VM at ti klubber i inn- og utland gjerne vil tilby verdens beste keeper en kontrakt.

En av dem som fortsatt er interessert er Tertnes. Cecilie har ingen gode minner om sin tid i Tertnes fram til hun hoppet av i januar 96. Men med nye ledere i klubben er situasjonen annerledes.

- Våre keepere er blitt bedre denne sesongen. Men Cecilie er en målvakt i absolutt verdensklasse og vil forsterke laget vårt, sier Tertnes-formannen Svein Pedersen til Dagbladet.

Han har et problem, nemlig kravet fra eliteserielisensutvalget om at økonomien må være i orden før klubben går til innkjøp av nye spillere.

Uklokt å vente

- Vi får ikke full avklaring med sponsorene om budsjettet før i mai. Da må vi kunne gamble litt.

- Det ville være uklokt av oss å sitte på gjerdet. Erfaringene viser at da får de beste spillerne våre flere tilbud, og prisene går i været, sier Svein Pedersen.