KLAR FOR KAMP: 1. runde i cupen mellom Vuku IL og Rosenborg spilles i kveld. Her er leder i Vuku fotball, Guttorm Søreng. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: 1. runde i cupen mellom Vuku IL og Rosenborg spilles i kveld. Her er leder i Vuku fotball, Guttorm Søreng. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hele bygda i sving før kveldens Rosenborg-kamp

Cupkampen det siste for Guttorm Søreng som Vuku-leder.

VUKU (Dagbladet): Om en uke går Guttorm Søreng av som leder i Vuku Fotball. Han er glad for å avslutte med en folkefest som forhåpentlligvis gir 300 000-400 000 i netto overskudd.

For få få til det er hele bygda Vuku i sving for å gjøre klart til kveldens 1. rundekamp i NM mot selveste Rosenborg. I selve Vuku bor det bare knappe 250 stk, og over 200 har vært involvert for å gjøre klar til kampen.

- Ja, her har alle vært i sving - bare på selve kampen i dag har vi 120 stk som jobber. Dette er helt klart høydepunkt i min tid som leder, sier Guttorm Søreng.

4. divisjonsklubben Vuku har ikke vært i 1. runde i NM siden 1993. Motstander den gang var nettopp Rosenborg. Da vant stjernene fra Trondheim 15-0 - etter å ha ledet "bare" 4-0 til pause. 2000 tilskuere omkranset den gang Elman stadion i Vuku.

- I dag håper vi på 3000 tilskuere, selv om vi ikke har værgudene med oss. Det er dårlig vær med regn og vind, men det får vi ikke gjort noe med, sier Søreng.

Spilte mot RBK sist

Mannen som overtar som leder kommende tirsdag er Geir Ove Granheim. Han var faktisk med å spille mot Rosenborg sist gang de møttes i 1993.
- Jeg husker at vi hang bra med lenge, men det raknet på slutten, smiler Granheim.

Bonus fra leverandør

I dagens kamp kan det bli mye penger inn på konto for klubben. I tillegg til vanlig inntekter lønnes gode prestasjoner ekstra fra utstyrleverandøren. Vuku Fotball skulle egentlig få 1.000 kroner for hver tunell spillerne klarte å slå på Stefan Strandberg. Han spiller imidlertid ikke, men en ny spiller blir plukket ut før kampstart.
3000 kroner blir det også for første målet Vuku eventuelt scorer. Og ytterligere 2.000 pr påfølgende mål.
Selv med tap kan det bli penger. Med syv eller mindre innslupne mål blir det 3.000 ekstra inn på konto.
- Det kommer godt med. Vi har akkurat bygd hall med 7'erbane og kunstgress. Den kostet oss 28 millioner kroner, sier Guttorm Søreng.

Rosenborg forsinket
Bussen med Rosenborg-spillerne ble for øvrig forsinket på de 11 milene fra Trondheim til Vuku i Verdal kommune. Først 50 minutter før kampstart kom bussen rullende inn på stadion. Da hadde Vuku-spillerne allerede startet oppvarmingen, mens livebandet spilte for full musikk fra scenen. Rosenborg starter for øvrig med bare to av spillerne som startet mot Strømsgodset sist søndag.
Rosenborgs lag:
Alexander Lund Hansen, Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Jørgen Solli, John Hou Sæter, Morten Gamst Pedersen, Liam Henderson, Andreas Helmersen, Tomas Malec og Emil Nielsen.

 

VAFLER FØR KAMP: 1. runde i cupen mellom Vuku IL og Rosenborg spilles i kveld. Grete Rotmo ( i blå genser)  og Synnøve Haugnes (svart genser) er i ferd med å steke vafler. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
VAFLER FØR KAMP: 1. runde i cupen mellom Vuku IL og Rosenborg spilles i kveld. Grete Rotmo ( i blå genser) og Synnøve Haugnes (svart genser) er i ferd med å steke vafler. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer