Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Humboldt Broncos dødskrasj

Hele Canada er i sorg etter tragedien. Nå raser pårørende etter falske dødsannonser

16 personer, mange av dem unge og lovende hockeyspillere, døde i en forferdelig ulykke tidligere i april.

I SORG: Tragedien preger spesielt byen Montmartre i Canada. Men hele nasjonen er rystet etter den tragiske hendelsen. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Tragedien preger spesielt byen Montmartre i Canada. Men hele nasjonen er rystet etter den tragiske hendelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var tidlig i april at lagbussen til et canadisk juniorlag i ishockey, Humboldt Broncos, krasjet på motorveien. 16 personer omkom i den tragiske ulykken, blant andre lagkaptein Logan Schatz (20).

Nå melder nyhetsbyrået Canadian Press at de pårørende etter ulykken rystes av det som skal være falske dødsannonser:

De skal angivelig være fulle av feil, og er postet på en nettside som selger blant annet blomster og lys.

- Vi ga dem aldri tillatelse til det. Det er åpenbart, når både fødested og stedet han døde er feil, sier Russell Herold, som mistet sin 16 år gamle sønn Adam i ulykken.

MINNES: Hockeykøller, blomster og andre gjenstander er lagt ned på minnestedet. Foto: Liam Richards/The Canadian Press via AP
MINNES: Hockeykøller, blomster og andre gjenstander er lagt ned på minnestedet. Foto: Liam Richards/The Canadian Press via AP Vis mer

Fulle av feil

Elleve av de 16 omkomne skal være nevnt på nettsiden. Ifølge nyhetsbyrået kaller nettstedet seg «en av Nord-Amerikas største databaser for dødsannonser».

Russell Herold sier til Canadian Press at familien aldri ga noen godkjennelse til at sønnen skulle nevnes på nettstedet. Dessuten er stedet for dødsfallet i annonsen feil.

Andre annonser skal ha inneholdt lignende feil, nettstedet skal blant annet ha surret med fødselsdatoer.

Begravelsesbryåenes fagorganisasjon i Canada reagerer på praksisen:

- Dette er et overtramp, og en invadering av en sørgende families privatliv. Det virker som det har en kommersiell tone, sier de i en uttalelse til Canadian Press.

MINNES: Dette er hjemmet til Adam Herold i Montmartre i Canada, Humboldt Broncos hjemby. Herold døde i ulykken. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
MINNES: Dette er hjemmet til Adam Herold i Montmartre i Canada, Humboldt Broncos hjemby. Herold døde i ulykken. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward Vis mer

En nasjon i sorg

En tragedie av det kaliberet ryster naturligvis en hel nasjon.

Laget besto av 24 spillere, som var mellom 16 og 21 år gamle. De var på vei til å spille en kamp mot Nipawin Hawks da ulykken fant sted.

Canadas statsminister, Justin Trudeau, var i sjokk etter hendelsen.

- Et helt land er i sjokk og sorg. Dette er enhver forelders mareritt. Ingen bør oppleve at barnet sitt drar for å utøve en sport de elsker for så å aldri komme tilbake, sa Trudeau i en uttalelse.

R. J. Patter, faren til spilleren Derek Patter, la tidlig ut et bilde av sønnen og to lagkamerater på sosiale medier. Gutta ligger i sykesenga og holder hender, tydelig preget og i sorg etter hendelsen.

Hyllet

Den siste som måtte bøte med livet, er 21 år gamle Logan Boulet. Spilleren ble holdt kunstig i live etter ulykken, men familien har besluttet at han skulle kobles fra maskinene. Lenge før den fatale ulykken tok Boulet et uselvisk valg, som han hylles for.

Så snart han fylte 21 år signerte ishockeyspilleren et donorkort som sikret at organene hans kunne bli transplantert til andre mennesker i tilfelle noe skulle skje.

- Han gir nytt håp til i hvert fall seks forskjellige mennesker. Selv etter hans bortgang vil han være en uselvisk helt ,skriver familien i en uttalelse gjengitt av kanadiske Global News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media