Hele den jamaicanske VM-troppen ble dopingtestet

Inkludert Bolt.

GULLVINNERE: Yohan Blake, Usain Bolt, Nesta Carter og Michael Frater vant 4x100 meter under OL i fjor. I går ble de av dem som er med til årets VM i friidrett testet sammen med resten av troppen utenfor Moskva.Foto: AP / Anja Niedringhaus / NTB Scanpix
GULLVINNERE: Yohan Blake, Usain Bolt, Nesta Carter og Michael Frater vant 4x100 meter under OL i fjor. I går ble de av dem som er med til årets VM i friidrett testet sammen med resten av troppen utenfor Moskva.Foto: AP / Anja Niedringhaus / NTB ScanpixVis mer

Hele Jamaicas VM-tropp måtte stille på rekke og avgi dopingprøver i går. Usain Bolt og de andre fikk besøk av WADA-jegere.

Han og 43 andre utøvere på det jamaicanske friidrettslandslaget ble testet under en treningsleir i forkant av friidretts-VM i Moskva.

Det var representanter fra Verdens antidopingbyrå (WADA) som sto for jobben. Det skjedde få dager før friidretts-VM i den russiske hovedstaden.

Aldri skjedd før Det er uklart om et helt landslag noensinne har blitt bedt om å avgi blodprøver så kort tid før et stort mesterskap. Trolig har det ikke skjedd tidligere.

Men bølgen av positive dopingprøver i friidrett, gjorde at WADA slo til med full styrke.

Turbulent tid Jamaicansk friidrett har hatt det turbulent den siste tiden. Sprintstjernen Asafa Powell og Sherone Simpson testet nylig positivt etter et mesterskap på Jamaica i juni.

VM i Moskva starter 10. august.

(NTB)