KRAFTIG ANGREP: Den svenske journalisten Jonas Karlsson går til frontalangrep mot det russiske landslaget i langrenn. OL-mester Jevgenij Dementjev er én av fire løpere som har blitt avslørt for dopingmisbruk i forkant av lekene i Vancouver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KRAFTIG ANGREP: Den svenske journalisten Jonas Karlsson går til frontalangrep mot det russiske landslaget i langrenn. OL-mester Jevgenij Dementjev er én av fire løpere som har blitt avslørt for dopingmisbruk i forkant av lekene i Vancouver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Hele det russiske laget er dopet

Kraftig Twitter-angrep fra svensk journalist.

||| (Dagbladet): Alena Sidko ble i dag den fjerde russiske langrennsløperen som har blitt utestengt for EPO-bruk i forkant av OL i Vancouver.

Kvartetten Sidko, Julia Tsjepalova, Jevgenij Dementjev og Nina Rysina langt fra de eneste, mener den profilerte SVT-journalisten Jonas Karlsson.

- Jeg er - desverre - overbevist om at alle russiske langrennsløpere på landslaget bruker EPO. Jeg tror ikke engang de ser på det som juks, skrev Karlsson på Twitter.

Overfor Aftonbladet forsvarer Karlsson angrepet på russisk skisport.

- Jeg skrev det fordi min tiltro til russisk kondisjonsidrett, og langrenn i særdeleshet, er lik null. Det er alt for mange russiske skiløpere som har blitt avslørt i løpet av 200-tallet til at det kan være noen tilfeldighet eller enkelttilfeller. Det er ingen dristig påstand at doping er en del av det russiske systemet, sier Karlsson til Aftonbladet.

Han har imidlertid ingen dokumentasjon for påstandene han har framsatt.

- Jeg har naturligvis ikke noen bevis, og det har jeg heller aldri påstått. Men med tanke på at et titalls russiske VM- og OL-medaljører har blitt utestengt de siste årene, synes jeg det er bevis godt nok for at russisk langrenn stinker, sier Karlsson, som mener at problemene skyldes at man ikke har ryddet opp på ledersiden og tatt et ordentlig oppgjør med fortida.