Hele familien på Tour

Lance Armstrong hadde med seg familien på oppvarming før gårsdagens seier i Tour de France.

SAINT-ETIENNE (Dagbladet):   I kveld hylles sykkelkongen på kjendisfest i Paris.

-  Interessen rundt Lance har ikke vært i nærheten av dette tidligere. Det blir villere og villere, sier Armstrongs teamsjef i Discovery Channel, Bart Knaggs.

Og i Saint-Etienne knuste amerikaneren det ørlille håpet rivalene hadde om å rane sykkelkongen for hans sjuende strake Tour-triumf. Italieneren Ivan Basso ledet ved første mellomtid, men Armstrong var uovervinnelig til slutt.

-  Jeg er idrettsmann. Og som idrettsmann ville jeg slutte på topp. Det var det eneste presset jeg la på meg selv, sa Lance Armstrong på pressekonferansen etterpå.

Fulgte forberedelsene

Dagbladet fulgte Armstrong i forberedelsene før Tourens nest siste etappe i går. Først i kaoset foran flere hundre skrikende og fotograferende fans da han skulle TV-intervjues på formiddagen. Deretter under oppvarmingen like før løpet. Og det var en oppvarming verdig det komplette organiserte kaoset som er døpt om til Tour de Lance.

I over en time satt Armstrong på «rulla» (en slags ergometersykkel) ved Discovery-bussen. Ved siden av lekte sønnen Luke (5), tvillingene Grace og Isabella (3 1/2) med reservemamma Sheryl Crow. Rockestjernen så mest ut som hun var på piknik foran linsene til verdenspressen og stadig flere knipsende Lance-fans.

Som den naturligste ting i verden dukket mannen som nesten ble USAs 44. president opp i mylderet. Det ble også bare nesten et intervju.

 IDYLL:  Lance Armstrong satt i over en time på «rulla» før gårsdagens Tour de France-etappe. Like ved lekte barna Luke (5) og tvillingene Isabella og Grace på tre og et halvt. Lances kjæreste Sheryl Crow med ryggen til. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
IDYLL: Lance Armstrong satt i over en time på «rulla» før gårsdagens Tour de France-etappe. Like ved lekte barna Luke (5) og tvillingene Isabella og Grace på tre og et halvt. Lances kjæreste Sheryl Crow med ryggen til. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

-  Mr. Kerry! Kan du svare på noen spørsmål fra norsk presse? spurte Dagbladet.

-  Sorry, jeg har ikke tid, ropte John Kerry tilbake.

Demokratenes siste presidentkandidat og støttespilleren for Armstrongs kreftkampanje er en av gjestene på Tour-vinnerens gigantiske seiersfest på et fasjonabelt Paris-hotell i kveld. Der er også filmregissør Steven Spielberg og komikeren Will Farell ventet. Mens Lance-fan og skuespiller Robin Williams har måttet melde avbud på grunn av en filminnspilling.

-  Det blir en kjempefest. Det kommer tre ganger så mange som vi hadde planlagt. 1000 gjester er nok et noenlunde riktig tall, opplyser teamsjef Knaggs.

-  Større enn sporten

Når Lance Armstrong i 17-tida i ettermiddag ruller i mål på Champs-Élysées til sin sjuende strake Tour-seier, er det ikke bare et sykkelikon som skal hylles. 33-åringens seier over kreften i 1997- 1998 og hans enorme engasjement for kreftsaken har gjort ham til så mye, mye mer.

-  Alt dette er overveldende. På grunn av at det er Lances siste tour, er det enormt med folk overalt. De vil ha autografer, bilder og mange vil bare ta på Lance, forteller teamsjef Knaggs.

-  Lance har blitt større enn sporten. Han er ikke bare en utøver, men et eksempel på mot etter alt han har vært igjennom, mener Knaggs.

-  Jeg bare prøver å være personen som var heldig, svarte Armstrong i går på spørsmål om hva han synes om tilskuere som nærmest behandlet amerikaneren som en helbreder rundt Tour-løypa.

Historien om Lance Armstrong får en verdig slutt i ettermiddag. Mannen i gult har definitivt bestemt seg for å legge opp. Nå venter ei ukes ferie i Sør-Frankrike.

-  Der skal jeg drikke vin, spise mye mat, leke med ungene og ikke røre en sykkel. Det er på tide med en ny historie, sier Armstrong

STØTTESPILLER: John Kerry, demokratenes siste presidentkandidat, var på plass for å hylle Armstrong.