Hele familien til topps

Nystartede Ski Klatreklubb står i øyeblikket på bar bakke, men ved juletider håper Helen Aasheim Andresen (41) å kunne ta med hele familien til topps i klatreveggen.

SKI (Dagbladet): Av rundt 7500 registrerte idrettsklubber i Norge er Ski Klatreklubb en av dem som er stiftet sist: Et brev fra Norges Klatreforbund, datert 7. september, bekreftet at den nystartede klubben er tatt inn i varmen i Idretts-Norge.

Dagbladet møter brorparten av klubbens i øyeblikket 23 medlemmer inne i den nye idrettshallen som snart har offisiell åpning i Ski. Dette skal bli klubbens tilholdssted. Flere av medlemmene møtes nå for første gang. De hilser høflig på hverandre.

En ny klubb er i emning. Her skal et nytt miljø formes.

-  Et styre er det eneste som er på plass foreløpig, men vi gleder oss og er spente på hva som vil møte oss i tida som kommer. Dette er noe vi brenner veldig for å få på plass, sier Ski Klatreklubbs første leder, Dennis Banelind, til Dagbladet.

LANG INTERESSELISTE:

Han håper på premiereklatring i den 12 meter høye veggen med tre meter overheng før jul. Ski IL Alliansen - eieren av den nye idrettshallen i Ski - er i forhandlinger med flere leverandører. Fra kontraktsinngåelse vil det ta to måneder før veggen med en prislapp på rundt en halv million kroner er klar til bruk.

Gjennom et leieforhold vil klatreklubben stå ansvarlig for driftingen av veggen. Banelind frykter likevel ikke de økonomiske forpliktelsene.

-  I all hovedsak må dette betales med medlemskontingenter, men vi har også tenkt å søke om støtte i flere fond og håper på sponsorer.

Med en interesseliste på over 100 personer etter annonsering i lokalavisa og lapper på skolenes oppslagstavle er det også mye som taler for at klubben vil vokse fort i et nedslagsfelt med nesten 30 000 innbyggere.

-  Vi håper på minst 200 medlemmer på kort tid. Vi er helt avhengig av en del medlemmer for å få til økonomien i dette. Om vi blir store nok, kan vi kanskje kommersialisere driften med drop-in-klatring.

-  VÆRE MED PÅ NOE NYTT:

En opptelling blant de rundt 20 som er på plass i hallen viser at bare to av klubbens medlemmer aldri tidligere har klatret: Ingebjørg Røksund (41) og datteren Kristiane (13).

-  Jeg har lyst til å være med på å starte noe nytt. Jeg arbeider på Siggerud skole, hvor det er en klatrevegg. Vi trenger en klatrevegg her i Ski også, og det skal bli morsomt å starte opp. Klatring er nok en fin slankeidrett, sier Ingebjørg.

-  Klatring ser både morsomt og skummelt ut. Jeg gleder meg til å begynne, sier Kristiane.

Familiekonstellasjonene er i det hele tatt veldig tydelig i den nystartede klubben. I medlemsmassen er faktisk hele sju familier representert med minst to familiemedlemmer.

«ULVESOMMER»:

Familien Andresen - som er nærmeste nabo til hallen - stiller med fire: Helen Aasheim Andresen (41), Tor Andresen (47), Mathias (13) og Albertine (9). En familie som på flere måter har bidratt til at Ski Klatreklubb nå har sett dagens lys:

-  Det begynte vel egentlig med at Albertine så den norske filmen «Ulvesommer» i fjor. Etter det fikk hun helt dilla på klatring, og begynte å klatre i tau hjemme i stua. Da begynte vi alle fire å klatre på Siggerud. Så nevnte vi for noen kjente at det burde vært en klatrevegg i Ski. Det kom Jon Werner Eriksen for øret, som igjen tok kontakt med utbyggerne av den nye idrettshallen. De tente på ideen, og siden har det vært full fart i prosjektet.

Tor Andersen var med på det første møtet med Ski IL Alliansen, mens Helen er styremedlem i klatreklubben. Nå i ettertid er de glad for at Albertine fikk se «Ulvesommer» i fjor. Klatringen har gitt familien en felles interesse.

-  Det er flott at vi kan gjøre noe sammen, og klatring passer for alle, uansett alder. Dessuten kan barn lett sikre for voksne. Det er ikke noe problem, sier Helen Aasheim Andresen.

Mathias er glad for at mamma og pappa liker den samme idretten som ham.

-  Det er bare morsomt å se dem klatre, smiler Mathias.

TEAM SPIRIT:

Ida Reimer (47) skal starte sammen med barna Tine (17), Maja (15) og Erik (13). Klubbens første leder, svenske Dennis Banelind (35), møtte attpåtil kona Gry i en klatrevegg for ni år siden. Men verken han eller kona har klatret siden. Nå skal de legge grunnlaget for sønnen William (2).

-  Det skal bli spennende å starte opp igjen. Verken Gry eller jeg er fra Ski, så for oss er dette også en fin måte å få nye venner på et nytt sted. Snart skal du nok se at det er stor team spirit i Ski Klatreklubb, sier Dennis.

Og én ting er hele klubben enige om: Her skal det være høyt under taket.

MOT NYE HØYDER: Ski Klatreklubb er en av de ferskeste klubbene i Norge. Klatreveggen kommer ikke på plass før ved juletider, men klubbens medlemmer, som foreløpig består av sju familier og noen venner, gleder seg til å komme i gang. Helen Aasheim Andresen (41) og Tor Andresen (47) har fått samme interesse som barna Mathias (13) og Albertine (9)