LOVLIG AVTALE: Morgan Andersen mener at det ikke er noe ulovlig ved avtalen som ble inngått med Sport & Nett Grupp og framhever at avtalen ble forlenget i 2007 med styrets velsignelse. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
LOVLIG AVTALE: Morgan Andersen mener at det ikke er noe ulovlig ved avtalen som ble inngått med Sport & Nett Grupp og framhever at avtalen ble forlenget i 2007 med styrets velsignelse. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Hele FFK-styret står bak Piiroja-avtalen

Morgan Andersen ser ikke noen ulovligheter.

Tidligere sportsdirektør Morgan Andersen i Fredrikstad Fotballklubb mener avtalen som ble inngått med Raio Piiroja, ikke er ulovlig, melder NRK.

Andersen er én av fire personer som er siktet i skattesaken. Politiet mener man med skjellig grunn kan mistenke klubben og selskapets ledelse for straffbar medvirkning til skatteunndragelse av til dels vesentlige beløp som er tilkommet Piiroja.

Da esteren skrev under ny kontrakt med FFK i 2007, fikk han etter eget utsagn en årslønn på 600.000 kroner. Klubben overførte samtidig 1 million kroner til midtstopperens agentselskap i Estland. Det siste beløpet skal ha vært øremerket talentspeiding i de baltiske landene.

- Jeg ser ikke avtalen som ulovlig. Det er det ene. Det andre er at avtalen er godkjent av styret i FFK Sport ASA i august 2007. Det betyr at et helt styre står bak de inngåtte avtalene med Raio Piiroja og hans agent, sier Andersen til NRK.

- Jeg undertegnet avtalen fra 2007. Det er en videreføring av en avtale som først ble inngått i 2004, der den nye avtalen viser til den gamle. Det er en avtale FFK-systemet har sett på som legitim, legger den tidligere sportsdirektøren til.

Andersen sier til NRK at han oppfattet at grunnen til at Piiroja ikke ønsket for høy lønn, var at han ønsket å kunne skifte klubb for en rimelig pris. Piiroja spiller nå i nederlandske Vitesse.

(NTB)