KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Alexander Kristoff og Vegard Breen har begge fått klarsignal for å sykle Frankrike rundt i sommer.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Alexander Kristoff og Vegard Breen har begge fått klarsignal for å sykle Frankrike rundt i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Hele fire nordmenn klar for Tour de France

Vegard Breen og Sondre Holst Enger er i likhet med Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen klar for det prestisjefulle treukersrittet.

(procycling.no): Sammen med Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Vegard Breen, blir Sondre Holst Enger den fjerde nordmannen som offisielt er klar til Tour de France.

procycling.no vet at 22-åringen fra Horten mottok beskjeden i løpet av mandagen.

Nordmannen viste stor formstigning i mai måned, da han blant annet vant avslutningen i Kroatia rundt, hang med i toppen av Tour de Picardie og tok tre andreplasser under Tour of Norway.

IAM Cycling ønsket så å se nordmannen i aksjon under Critérium du Dauphiné, mens andre fikk sjansen til å vise seg fram under Tour de Suisse.

Da procycling.no snakket med sportsdirektør Rik Verbrugghe i midten av juni, sa han følgende om Holst Engers muligheter til å bli tatt ut til rittet:

– Han er med på vår long list, det stemmer. Etter Tour de Suisse gjør vi en siste vurdering før det endelige laget tas ut. Det er ikke enkelt å gjøre Tour de France når man er 22 år gammel. Så hvis han blir tatt ut, vil han bare kjøre to uker, fortalte Verbrugghe procycling.no.

Det var også den beskjeden hortenseren mottok mandag, at laget ønsker å se ham i aksjon under tourens første to uker.

At Matteo Pelucchi er ute med sykdom, og at Jonas Van Genechten sto av Critérium du Dauphiné tidlig, gjør nok også sitt til at den tidligere Sparebanken Sør-rytteren nå får sin debut i verdens største sykkelritt.