USIKKER: Magnus Abelvik Rød er usikker før VM-finalen mot Danmark i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
USIKKER: Magnus Abelvik Rød er usikker før VM-finalen mot Danmark i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Magnus Abelvik Rød:

Hele Håndball-Norge holder pusten: - Han har vært en åpenbaring

Supertalentet Magnus Abelvik Rød usikker før VM-finalen.

  • Danmark - Norge, søndag kl. 17.30

HERNING (Dagbladet): Det norske laget reiste i natt tilbake fra Hamburg til danske Herning etter triumfen mot Tyskland i VM-semifinalen.

Det norske laget storspilte mot VM-vertene - som deler mesterskapet med morgendagens finalemotstander Danmark. Til tross for norsk suksess og et lag i medvind, holder hele Håndball-Norge pusten for å få Magnus Abelvik Rød (21) klar til kamp i morgen.

- Jeg sov lite i natt - og hadde bandasje på gjennom hele natta, sier Rød til Dagbladet inne på den lokale restauranten Bones i Herning sentrum.

Landslaget holdt et pressetreff i kjernen av innlandsbyen med rundt 50 000 innbyggere. Dagens store snakkis var tilstanden til supertalentet fra Flensburg.

- Hvordan føler du deg? spør Dagbladet.

- Status er at vi har testet låret og det er blitt gradvis bedre. Jeg har syklet og trent litt fysisk. Det ser bedre ut nå, sier Rød.

- Hva er sjansene for at du spiller VM-finalen?

- Sjansen er der. Det handler om å gjøre de riktige tingene, slik at jeg er best mulig forberedt. Vi jobber tett med det medisinske apparatet, sier storskytteren på 2,03 meter.

Bakspilleren ble taklet tøft gjentatte ganger av råsterke tyskere i går. Flere ganger ble Rød sendt i gulvet, men han reiste seg hver gang. Da han for tredje gang ble liggende, måtte han ha hjelp av banen.

- Det er ei lårhøne. Problemet er at jeg fikk en strekkskade i høst. Jeg fikk akkurat samme følelse i går. Nå har jeg spilt 60 minutter i flere kamper på rad, så jeg håper det bare er litt trøtthet i låret, sier Rød.

- Du har storspilt i VM. Hvordan er det å få denne smellen rett før finalen?

- Først og fremst er jeg stolt over at vi har kommet hit - og at vi skal spille en VM-finale. Det er fantastisk. Jeg skal støtte laget uansett, om det blir på banen eller utenfor, sier 21-åringen.

Landslagssjef Christian Berge krysser alle fingre for at Rød blir friskmeldt.

- Det var positivt i morges. Vi må vente og se. Vi skal undersøke grundig før det blir bestemt noe. Gutten har utrolig lyst. Det forstår jeg. Jeg håper virkelig for hans skyld at han får muligheten. Magnus har vært en åpenbaring i VM. Styrken og selvilliten han viser er helt eksepsjonell, sier Christian Berge til Dagbladet.

- Markedsprisen på Rød har økt betraktelig i VM?

- Ja. Han er så god. Jeg vet at han blir helt der oppe. Han blir verdens beste, sier Christian Berge om storskytteren med fortid i Bækkelaget.

VM-finalen Danmark - Norge har avkast klokka 17.30