- Hele klubben skammer seg

Ekspert før Deilas nye CL-sjanse.

TRENGER OPPTUR: Celtic får i kveld en ny sjanse i Champions League. Motstander er Maribor fra Slovenia. Her er manager Ronny Deila (midten) og spissen Anthony Stokes (t.h.) på pressekonferanse før CL-møtet. Foto: Fredrik Økstad Sandberg
TRENGER OPPTUR: Celtic får i kveld en ny sjanse i Champions League. Motstander er Maribor fra Slovenia. Her er manager Ronny Deila (midten) og spissen Anthony Stokes (t.h.) på pressekonferanse før CL-møtet. Foto: Fredrik Økstad SandbergVis mer

MARIBOR (Dagbladet): I kveld får Celtic og manager Ronny Deila (38) en gyllen mulighet til å rette opp flausen og 1-6-tapet sammenlagt mot Legia Warszawa.

Nå er Maribor fra Slovenia eneste hinder før Champions League-gruppespillet.

-  Jeg er spent og det må jeg være. Men jeg er ikke nervøs, det blir jeg aldri, sier Deila til Dagbladet.

Dagbladet møtte Celtic-manageren etter pressekonferansen på arenaen Ljudski vrt midt i den slovenske byen.

- Tøft Deila føler han fortjener plassen i den siste kvalikrunden, til tross for kontroversene og oppstyret da Legia Warszawa ble kastet ut grunnet en uberettiget spiller.

- Jeg sov ikke bra. Det føltes som jeg hadde drept noen, sier Deila til den frammøtte pressen.

Overfor Dagbladet etter pressekonferansen utdyper han:

- Jeg skal innrømme at det har vært en tøff situasjon å være i. Jeg føler likevel jeg har fokusert på det vi kan gjøre noe med: Nemlig å bli bedre som lag. Jeg er bare en fotballmanager og styrer ikke det som skjer utenfor banen, sier Deila.

- Fortjener dere å være i CL?

- Hvis vi ikke slår Maribor, så fortjener vi ikke å være med her. Da må vi ta til takke med Europaligaen, sier Deila med et lurt smil.

Deila fikk en vrien start på Celtic-oppholdet med to tap mot Legia. Nå er den hjemlige serien i gang og to strake seirer har lettet litt på trykket.

- Jeg har aldri vært i Champions League, så dette kan bli noe helt nytt for meg. Jeg vet at Maribor er et bra lag, sier Deila.

Celtic var sjanseløse i begge kvalifiseringskampene mot Legia sist. Nå mener Deila at laget er bedre trent.

- Vi har trent mer og spillerne er i bedre form. Det passer oss bedre å møte europeisk motstand nå. Jeg er sikker på at vi er bedre. Spillerne er i bedre form. De er raskere, spillere ballen bedre og ser kvikkere ut enn for kort tid siden, , sier Deila.

Ikke verre PA-journalist Ronnie Esplin mener Maribor-kampen i kveld uansett må bli en sportslig opptur fra Leiga-møtene.

NEDTUR SIST: Stefan Johansen og de andre Celtic-spillerne deppet etter tapet mot Legia. Nå får de likevel en ny sjanse. Foto: EPA/ROBERT PERRY
NEDTUR SIST: Stefan Johansen og de andre Celtic-spillerne deppet etter tapet mot Legia. Nå får de likevel en ny sjanse. Foto: EPA/ROBERT PERRY Vis mer

- Forbedring? Ja, det kan ikke bli verre enn det var mot Legia, sier PA-journalist Esplin til Dagbladet.

Esplin følger Celtic tett og på bortimot alle kamper.

- Uefa-dommen førte bare til skam. Hele klubben skammer seg, men å få en ny sjanse gir en stor ny giv, sier han.

Flere norske profiler - blant annet Ståle Solbakken - uttalte seg kritisk til dommen fra Uefa og mente han selv ville hatt en vond smak i munnen dersom han var i Deilas sko.

Esplin mener det var fullstendig utopi å tro at Deila skulle gi fra seg plassen.

- Ronny Deila kunne ikke gjort noe annerledes. Han har ingenting han kan si, han er ingen Alex Ferguson her i Celtic. Dette handler om butikk og en stor klubb. Det er snakk om 15-20 millioner pund (over 150 millioner kroner) og da er det ikke et alternativ å si fra seg plassen, sier Esplin.

Bedre lag Celtic-spissen Anthony Stokes (26) mener Celtic ser bedre ut nå enn før Legia-møtene

- Situasjonen (Uefa-dommen) har ikke så mye med oss å gjøre. Det som skjedde med papirene har skjedd. Vi må bare konsentere oss på kampen, sier Stokes på pressekonferansen.

- Det som skjedde har skjedd. Vi tapte mot et bedre lag, men nå har vi fått en ny sjanse. Vi er bedre nå enn for to uker siden, sier spissen.

NK Maribor - Celtic har avspark klokka 20.45 i kveld. Returkampen spilles i Skottland neste uke. Vinneren over to kamper er klar for gruppespillet i Champions League.