Hele laget skuffet i Kiruna

Herretrener Carl Henning Gran skylder ikke bare på den spesielle oppladningen når han skal forklare den slette langrennsinnsatsen i Kiruna lørdag.

Selv om det norske laget er klart bedre i klassisk, ble det ikke prestert godt nok under lørdagens 10 kilometer i fri teknikk i den svenske gruvebyen.

Tor Arne Hetlands 4. plass var godkjent, men Kristen Skjeldal endte nummer 18 sammen med Ole Einar Bjørndalen. Thomas Alsgaard havnet på 16. plass, mens Tore Ruud Hofstad ble nummer 20, etterfulgt av Frode Estil på 24, og Anders Aukland på 29. Og sist helgs vinner i skøyterennet på Beitostølen, Espen Bjervig, havnet helt nede på 74. plass.

- Oppladningen var ikke ideell, men det er ikke hele forklaringen. Forholdene var nok heller ikke til vår fordel. I år har vi vært ekstremt heldig med gode forhold på samlinger og treninger, og her var det jo ikke så bra. Det var både glatt og isete. Mange av våre falt rett og slett igjennom. De fikk ikke teknikken til å stemme. En del har også trent hardere enn normalt inn mot dette rennet, forklarte landslagstrener Gran.

- Neste helg er det klassisk, og da skal vi nok hevde oss bedre. Og jeg er sikker på at vi skal hevde oss bedre i det neste skøyterennet i Davos også, mente Gran.

(NTB)