- Hele laget vårt tjener like mye som halvannen Rosenborg-spiller

Serielederen med stikk til Trondheim.

GLADGUTTER: 20-åringene Franck Boli og Daniel Granli jubler under 2-1-seieren mot Brann i Bergen søndag. Stabæk-gutta spiller imidlertid for laget med desidert lavest lønninger i norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
GLADGUTTER: 20-åringene Franck Boli og Daniel Granli jubler under 2-1-seieren mot Brann i Bergen søndag. Stabæk-gutta spiller imidlertid for laget med desidert lavest lønninger i norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk i Bergen måtte gni seg i regnvåte øyne da Franck Boli (20) rundlurte Brann-forsvaret to ganger og sendte Stabæk til tabelltopp søndag kveld.

Bærumslaget, som er blitt tippet på nedrykksplass over hele fjøla, har vunnet sine to første kamper — og det med et lønnsbudsjett som er i en helt egen klasse i Tippeligaen. På Bekkestua er man nemlig kloke av skade.De 20 spillerne i stallen Bob Bradley har til disposisjon tjener 6,5 millioner kroner til sammen. Det er på nivå med noen få Rosenborg-spillere.

- Det er vel nærmere halvannen Rosenborg-spiller enn to. Det er litt merkelig at nivåforskjellen er så stor, men sånn er det. Rosenborg er en etablert toppklubb, og det er umulig for dem å operere med samme lønnspolitikk, sier Stabæk-kaptein og tidligere Rosenborg-spiller Jon Inge Høiland til Dagbladet.

Oppfordring Heller ikke søndagens Stabæk-motstander Brann ville hatt mye til overs etter å ha betalt Erik Huseklepp, dersom Bergens-klubbens lønnsbudsjett bare hadde vært på 6,5 millioner.Daglig leder i Stabæk, Lars Hjort, har skrudd sammen et totalbudsjett på tilsammen 45 millioner kroner for 2014. Omtrent en tredjedel av dette går til det sportslige, mens en drøy sjettedel er øremerket spillerlønninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer