Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hele Liverpool-laget sang for Riise

GARDERMOEN (Dagbladet): Søndag kveld ringte Jamie Redknapp til John Arne Riise for å få ham med på et utested i Liverpool. Der ble han møtt av lagkameratene, som reiste seg og sang Riise-sangen. - Må innrømme at jeg begynte å svette da, sier Riise til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men John Arne var den første som forlot feiringa av den overbevisende 3- 1-seieren over Manchester United. Ifølge samboer Guri Havnevik var han hjemme igjen allerede 00.15.

- Jeg ville møte opp frisk og uthvilt på trening i dag tidlig. Det var ganske viktig for meg. Det handler om profesjonalitet, sier John Arne.

Og inviterer til et par av de spørsmålene nysgjerrige flest stiller på dager som dette.

- Jo, jeg begynner å kjenne i hodet at det er mye oppmerksomhet. Det blir til at man tenker fotball hele tida. Nå skal det bli godt å omstille seg. Få noen dager med familie og venner hjemme i Ålesund, sier John Arne.

Egen manager

Og kanskje en personlig manager etter hvert. Slik Ole Gunnar Solskjær måtte ha.

- Det må jeg absolutt vurdere, hvis det fortsetter som nå. Det siste døgnet har mamma (agent-Berit) tatt av for mye av presset med telefoner og sånt, men hun kan jo ikke holde på med det hele tida, sier John Arne.

Uten å virke spesielt bekymret. For, som han også sier:

- Hadde jeg spilt i Liverpool og ingen ringte, så hadde ikke det vært spesielt artig.

- Nå har vi slått våre to største rivaler, Everton og United, og jeg har scoret mot begge. Jeg har jo bedt om dette sjøl, da, sier John Arne.

I går våknet han opp til enda mer avisskryt. Fra gamle helter, kommentatorer, motstandere og lagkamerater.

- Det blir ganske spesielt når en spiller som Owen sier at han aldri har sett maken til skudd, innrømmer John Arne.

Og via fungerende hovedtrener Phil Thompson fikk han også et par verbale klapp på skulderen av Gerard Houllier.

- Men ikke for mange. Vi er flinke til å holde hverandre nede på jorda, sier John Arne.

Riise-sangen

John Arne Riise,
John Arne Riise,
ran half the pitch
to score at the pit
And we sang
And we laughed
And we shook
«the ground that's made of wood»
John Arne Riise
scored against the Shit

Mel: Waltzing Matilda

Dødt høyrebein

Og apropos: Klareringa som gikk i kroppen til Beckham og som endte i Uniteds reduseringsmål. Mange gir samme Riise skylda.

- Jeg har sett det på tv. Jeg kliner til ballen for å klarere, og Beckham snur bare ryggen til. Men jeg er ikke heldig. Jeg burde kanskje ikke brukt venstre.

Og dermed nok et apropos:

- Høyrebeinet mitt egner seg bare til å stå på, sier John Arne.

- Det virker nesten for seint å begynne å trene opp det nå. Jeg har forsøkt, men det nytter liksom ikke, sier John Arne og ler.

- Så rådet ditt til unge, ambisiøse spillere er med andre ord...

- Tren opp begge!

Mer å lære

John Arne har, som du skjønner, stort sett bare trent det venstre. Ved hver minste anledning til å dælje til en ball, har han gjort det. Uten skru, plasseringshensyn eller ønske om finesse. Bare hardt og brutalt. Gang på gang. Og den flotteste gangen så du sikkert på tv i går eller søndag.

- Det var først da jeg kom inn i A-stallen til Ålesund at jeg fikk beskjed om å trene litt annerledes. Øve på litt bananinnlegg og sånt. Og fortsatt har jeg en god del å lære der, sier John Arne.

- Hvor ellers?

- Jeg er bare 21 år. Kanskje er jeg på mitt beste om sju- åtte år. Det meste kan bli enda bedre. Men jeg har nok mest å lære taktisk. Defensive valg og sånn.

Men nå har han nok med å hvile. Både bein og hode.

STOLT MANN: John Arne Riise, et av helgas største samtaleemner i engelsk fotball, med samboerne Guri Havnevik og datteren Ariana på Gardermoen i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!