Hele nasjonen fulgte tvillingene gjennom blodslitet. Nå har Steen og Peder fullført bragden

Fullførte triathlon med sin spastiske tvillingbror.

 TVILLINGER:  Tvillingbrødrene Steen og Peder Modrup gjennomførte i dag en Ironmankonkurranse i København. Peder har alltid vært avhengig av en rullestol, men sammen skal vi gjennomføre den nærmest umenneskelige bragden. Foto: Bax Linhardt / NTB Scanpix
TVILLINGER: Tvillingbrødrene Steen og Peder Modrup gjennomførte i dag en Ironmankonkurranse i København. Peder har alltid vært avhengig av en rullestol, men sammen skal vi gjennomføre den nærmest umenneskelige bragden. Foto: Bax Linhardt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Denne helga arrangeres KMD Ironman i København, og det betyr at deltakerne skal gjennom 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og 42 kilometer løping.

For tvillingene Peder og Steen Modrup ble dagen helt spesiell.

Peder har tilbragt hele livet i rullestol, er spastiker og avhengig av rullestol.  Men sammen bestemte de to seg for å gjennomføre den knallharde konkurransen.

I mål Og seint søndag kveld kom de to i mål i den danske hovedstaden. Blodslitet var over, og de to hadde gjennomført den umenneskelige oppgaven.

15 timer, 42 minutter og 38 minutter og sekunder brukte de på distansen.

De var noen slitne, men lykkelige brødre som krysset målstreken til stor jubel.

- Det betyr alt. Det har vært en drøm i fem år, og nå er den gått i oppfyllelse. Det var et kappløp med tiden, sier Steen til BT. Han fortsetter:

- Jeg vet ikke hvor kreftene kom fra, men jeg hadde veldig gode bein i dag. 

Og på veien har de fått til målet. På Facebook-siden har det florert med lykkeønskninger i løpet av dagen. En post de la ut for to timer siden har allerede fått 13 000 likes, og under dukker det opp bilder av de to tatt av fans langs løypa.

- Dere er store forbilder og gir meg tro på egne evner, skriver en bruker som sitter i rullestol.

En annen skriver:

- Jeg mangler rett og slett ord for det dere gjennomfører. Dere har min dypeste respekt, det har vært en glede å følge dere i dag. Jeg gleder meg til å se det beste bildet - når dere passerer målstreken.

Har drømt i mange år De to brødrene har allerede gjennomført både maraton og mindre konkurranser, men dette er første gangen de tar skrittet opp på Ironman-nivå. Før starten i morges la de ut følgende melding på sin Facebook-side:

«En dag vi har ventet på i snart 5 år. København blir snudd på hodet. En dag med følelser utenpå tøyet, smerte mens mest av alt glede. I dag blir en stor drøm forhåpentligvis innfridd for oss som brødre. Vi har så mange ting vi gjerne vil fortelle dere som følger oss på Facebook, men har simpelthen ikke ord for alle de fantastiske ting vi har opplevd det siste året i form av støtte og fantastiske opplevelser. Kort sagt er vi stumme og ydmyke, men stolte.»

Målet med å gjennomføre konkurransen er å sette fokus på at rullestolbrukere og handikappede kan så mye mer enn de tror. De vil være en inspirasjon slik at folk ser for seg muligheter og ikke begrensninger.

 TAKKET FØR STØTTEN:  Dette bildet la tvillingbrødrene ut rett før de gikk i mål. Foto: Facebook
TAKKET FØR STØTTEN: Dette bildet la tvillingbrødrene ut rett før de gikk i mål. Foto: Facebook Vis mer