- Hele nasjonen ville se oss tape

Evra etter 0-0 mot Spurs.

NEKTER Å TAPE: Patrice Evra og Manchester United har vist seg som Premier Leagues vanskeligste lag å bryte ned denne sesongen. Det fikk Tottenham erfare i går, i en sjansefattig kamp som endte 0-0. Her brassesparker Evra ballen vekk foran nesa på Rafael van der Vaart. Foto AFP PHOTO/GLYN KIRK
NEKTER Å TAPE: Patrice Evra og Manchester United har vist seg som Premier Leagues vanskeligste lag å bryte ned denne sesongen. Det fikk Tottenham erfare i går, i en sjansefattig kamp som endte 0-0. Her brassesparker Evra ballen vekk foran nesa på Rafael van der Vaart. Foto AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

(Dagbladet): Manchester United er blitt beskyldt for å være grå og tannløse denne sesongen, men laget til sir Alex Ferguson sitter likevel i førersetet i kampen om tittelen.

De røde har gått ubeseiret gjennom samtlige 21 ligakamper denne sesongen, mens tittelutfordrere som Chelsea, Arsenal, Manchester City og Tottenham til sammen har gått poengløse av banen 20 ganger.

Nettopp Spurs gjorde et helhjertet forsøk på å påføre gjestene fra Manchester sesongens første tap i går. Men anført av kolossen Nemanja Vidic viste United at det er lettere sagt enn gjort å bryte dem ned.

Til stor frustrasjon for hjemmefansen, naturligvis, men også for alle som sympatiserer med andre lag enn ligalederen. Slik føles det i hvert fall for Patrice Evra.

- I dag var det hele nasjonen mot Manchester United. Alle ønsket at vi skulle tape. Men det gjorde vi ikke, konstaterte en tilfreds franskmann overfor MUTV etter 0-0-resultatet på White Hart Lane.

Bryr seg bare om tittelen
Preston og Arsenal er alene om å ha vunnet den øverste divisjonen i England uten å tape. Sistnevnte ble kjent som «Invincibles» etter 2003/04-sesongen, men de framsto som et mer komplett og utilnærmelig lag enn hva United gjør for øyeblikket.

Men der Arsene Wenger gjorde det til en uttalt målsetting å gå ubeseiret gjennom sesongen, er innstillingen en litt annen i United.

- Ingen i laget snakker om det. Vi snakker bare om å vinne ligaen. Det er det viktigste, sier Evra.

Også for to sesonger jaktet United en milepæl i serien, den gang rekorden for antall kamper uten å slippe inn mål. Edwin van der Sar & co ble historiske da de spilte 1311 minutter uten baklengs før Newcastles Peter Løvenkrands omsider sprakk nullen.

United tok ligagullet den sesongen, noe de med stor sannsynlighet også vil gjøre om de skulle greie å spille sesongen uten tap.

- Mange kan slå dem
Spurs-manager Harry Redknapp er imidlertid overbevist om at første tap er like rundt hjørnet.

- Jeg kan ikke si at United er på et annet nivå, og at de kommer til å spasere til ligagull. Jeg ser ikke hvordan de skal gå ubeseiret gjennom sesongen. Det er mange lag som kan slå dem når som helst, sier Redknapp til Sky Sports.

Han lar seg like fullt imponere over hvordan United har håndtert tapet av noen av verdens fremste angripere.

- Du kan ikke ha et like godt lag som for et år eller to siden, da du hadde spillere som Ronaldo og Tevez. Jeg tror andre lag er blitt bedre og nærmet seg dem, men for øyeblikket er de fortsatt på toppen. Selv uten spillere som de to, sier Redknapp.

Manchester United går alltid for tre poeng uansett motstander i Premier League, men Patrice Evra legger ikke skjul på at de var tilfreds med det ene de fikk på White Hart Lane i går.

- Vi må være ærlige. Det var et godt poeng for oss, for Tottenham spilte veldig godt. Det er ikke en enkel bane å komme til. Etter resultatene på lørdag var det viktig at vi ikke tapte, sier Evra.

-MANGE KAN SLÅ UNITED: Og Spurs-manager Harry Redknapp er overbevist om at det første tapet snart vil komme for Fergusons menn. Foto:  (AP Photo/Matt Dunham)
-MANGE KAN SLÅ UNITED: Og Spurs-manager Harry Redknapp er overbevist om at det første tapet snart vil komme for Fergusons menn. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer