Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hele Norge hyller Krogh etter stafett­bragden: - Jeg er rørt

Imponerte på den siste etappen.

GULL: Endelig ble det gull for de norske langrennsgutta på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL: Endelig ble det gull for de norske langrennsgutta på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det ble et drama uten like da guttas stafett gikk av stabele i ettermiddag.

Martin Johnsrud Sundby ga Finn Hågen Krogh drøye 17 sekunders forsprang på Russland, men de hadde formsterke Sergej Ustjugov på den siste etappen.

På den første kilometeren halverte «den russiske bjørnen», men Krogh viste seg å vite godt hva han holdt på med.

KLARER NESTEN IKKE SE PÅ: Rett før innspurten sto Dyrhaug og Sundby og fulgte dramaet ute i sporet via en TV-skjerm. De legger ikke skjul på nervøsiteten. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Hylles

Han slapp aldri russeren helt opp i ryggen, og etter ti knallharde kilometer kunne han gå over målstreken i ensom majestet.

Der ble han tatt imot av jublende lagkamerater som knapt turte å se på duellen som utspant seg i de finske skogene.

Og det er ikke bare lagkameratenes hyllest Krogh nå mottar. Tradisjonen tro satt store deler av Norge som naglet til sofaen foran TV-en, og mange gratulerer nå finnmarkingen med et fabelaktig løp.

- Det er det viktigste løpet han har gått i sitt liv. Dette er den tøffeste oppgaven han har hatt, noensinne, hyllet NRK-duoen Torgeir Bjørn og Jann Post.

- Det er bare å hylle Finn-Hågen Krogh. Han hadde en kjempevanskelig oppgave, og løste det på en helt perfekt måte, sier Aukland til NRK.

Idrettspresident Tom Tvedt, Øyvind Alsaker, Kasper Wikestad, Jan Åge Fjørtoft, Emil Hegle Svendsen og Lars Tjærnås er bare noen av de andre sportsprofilene som tar fram superlativene når dagens stafettbragd skal beskrives.

TROR DET BLIR GULL: Didrik Tønseth tror Norge tar gullet, han kom inn som første nordmann, og skia han gikk på, det var Petter Northug sine. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Morsomt

Sundby var så nervøs at han knapt visste hvor han skulle gjøre av seg før målgang, men etter at gullet var sikret gliste han fra øre til øre.

- Jeg visste jeg måtte gi Finn noen sekunder. Vi har alle sett hvilken form Ustjugov er i. Jeg måtte virkelig kjempe for å greie det. Det er ingen som har et hode som han, sier Sundby til FIS.

Til NRK fortsetter han:

- Plutselig trodde vi Finn hadde det, så kom Ustjogov tilbake igjen. Det var en vill opplevelse. Det hodet til Finn skulle jeg gjerne hatt. Det er ingen som han. Det er det råeste jeg har sett.

Finn Hågen-Krogh selv sier:

- Han er den verste du kan ha bak deg. Jeg fikk akkurat nok sekunder til å holde han bak meg. Det var forferdelige forhold. Du måtte virkelig kjempe. Det var morsomt at vi greide det sammen, sier Finn-Hågen Krogh til FIS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media