Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- «Hele Norges Solskjær» har jeg langt oppe i halsen

Norske supportere unner ikke Molde Europa-suksess.

SUKSESS I EUROPA:  Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ledet laget til 2-0 mot Stuttgart i går kveld. Supporterklubbene til Brann og Vålerenga sier de ikke unner rivalen suksess i Europa. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SUKSESS I EUROPA: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ledet laget til 2-0 mot Stuttgart i går kveld. Supporterklubbene til Brann og Vålerenga sier de ikke unner rivalen suksess i Europa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde - Stuttgart 2-0

(Dagbladet): Molde tok en solid skalp da tyske Stuttgart ble slått 2-0 på Aker stadion i går kveld.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap har dermed fått en god start på Europa League med tre poeng - og henger med i kampen om avansement fra gruppa.

Men ikke alle unner norske lag suksess i Europa.

I 2010 skapte Vålerenga-trener Martin Andresen debatt da han uttalte at han ikke håpet Rosenborg skulle kvalifisere seg til Champions League.

- Det er klart at hvis en konkurrent som er såpass overlegne som de er ressursmessig skal få nye 100-150 millioner på bok, uten at noen andre lag satser like mye samtidig - og det er det ikke nå - tror jeg det blir som på 90-tallet, sa Andresen og la til:

- Jeg synes ikke det var veldig gøy da Eggen (Nils Arne) og Rosenborg vant hvert år, jeg prøvde jo å slå dem hvert år. For lag som ikke har ambisjoner er det greit å holde med Rosenborg, sa Andresen.

- Hauser opp Molde
Rosenborg og Molde er eneste norske herrelag i Europa-cupen denne høsten - men supporterklubbene til Vålerenga og Brann - Klanen og Bataljonen - sier til Dagbladet at de helst skulle sett Europa League uten norsk deltakelse.

BEDRE UTEN NORSKE LAG: Klanen-talsmenn Christian Kjellsen sier til Dagbladet at han heller vil ha en Europa-cup uten norske lag, enn å se Molde eller RBK ha suksess.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BEDRE UTEN NORSKE LAG: Klanen-talsmenn Christian Kjellsen sier til Dagbladet at han heller vil ha en Europa-cup uten norske lag, enn å se Molde eller RBK ha suksess. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg har aldri holdt med RBK eller Molde i Europa. Det blir for dumt at andre supportere skal holde med motstandere. Spill i Europa er noe norske klubber tjener masse penger på, og supportere kan jo ikke ønske at rivaler i Norge får mer penger. For å være ærlig prøver jeg å ikke bry meg om det, men det er provoserende at lagene hylles i stort sett hele Norge, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

- Hvem heiet du på i Molde i går?

- Jeg håpet selvsagt at Stuttgart skulle gi Molde grisebank, og at det ble kriseoppslag i media i dag. For å være helt ærlig tenkte jeg ikke på kampen. Det jeg begynner å bli lei er opphausingen av Molde og Solskjær. «Hele Norges Solskjær» har jeg lagt oppe i halsen, sier Kjellsen.

HEIER IKKE PÅ MOLDE: Leder i Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen sier til Dagbladet at han ikke heier på andre norske lag i Europa, men mener det likevel kan være god reklame for norsk fotball.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HEIER IKKE PÅ MOLDE: Leder i Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen sier til Dagbladet at han ikke heier på andre norske lag i Europa, men mener det likevel kan være god reklame for norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Den eneste norske klubben jeg noen gang vil heie på i Europa er Vålerenga, men det spørs det om jeg får oppleve i min levetid. Det er lov å håpe, sier Kjellsen.

Klanen-talsmannen mener det er for mange i Norge som heier på «alle» norske lag i Europa-cupene.

- Jeg tror at de fleste supportere i Norge er akkurat som i andre land. Fans skal ikke juble når en konkurrent gjør det bra, men det er for mange i Norge som synes alt er flott. At ett spesielt lag skal hylles av alle i hele landet blir feil, sier Kjellsen.

God reklame for Norge
Leder i Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, fikk med seg Moldes seier mot Stuttgart i går - men sier til Dagbladet at han ikke jublet etter kampen.

- I utgangspunktet håper jeg ikke at de norske klubbene gjør det bra i Europa League, men på en annen side er det god reklame for norsk fotball og kan gjøre veien lettere for andre lag. Som Brann-supporter setter jeg meg ikke ned og heier på andre norske lag, sier Lillebøe-Hansen til Dagbladet.

- For konkurransen i Tippeligaen er det ikke bra med norske lag i Europa. Økonomisk er det en fordel å være med, men ikke på langt nær like stor som da Rosenborg var med i Champions League hvert eneste år. Ting har endret seg, og da Rosenborg dominerte var det håpløst for de andre klubbene. Premissene er annerledes nå og gevinsten er ikke like stor, sier Lillebøe-Hansen.

- Hvem heiet du på i Molde i går?

- Jeg har forståelse for folk som mener det samme som Martin Andresen. Jeg har ikke noe spesielt forhold til Stuttgart, men jeg kan heller ikke heie på Molde. Jeg velger å si at jeg ikke heiet på noen av lagene, og håpet på god underholdning, sier Lillebøe-Hansen.

- Når får vi se Brann i Europa?

- Forhåpentligvis neste sesong, sier Brann-supporteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media