Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hele OL blir gratis - også på nett

TV 2 gir gratis abonnement til nye kunder.

JUBEL?: Bilder som dette håper vi å se mange av under OL i Sotsji. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
JUBEL?: Bilder som dette håper vi å se mange av under OL i Sotsji. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden det ble klart at TV 2 fikk OL-rettighetene, har det knyttet seg stor spenning til to hovedforskjeller fra den gamle rettighetshaveren NRK:

Hvordan løser kanalen reklamepausene og hvordan blir nettløsningen, all den tid TV 2 Sumo koster penger?

Det første spørsmålet ble avklart i september, og i dag kom svaret på det andre:

Alle nye kunder som registrerer seg hos TV 2 Sumo får fra og med i dag et gratis abonnement som gjelder en måned, uten bindingstid. I tillegg får alle eksisterende kunder tilgang til alle kanaler i tjenesten.

Økt kapasitet TV 2 Sumo har tidligere fått mye kritikk for nedetid, særlig under Premier League-sendingene. Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i kanalen lover at de har gjort det de kan for å hindre problemer under OL.

- Vi har tatt høyde for den enorme trafikken, så vi har skrudd på alt som er mulig å skru på. Den siste måneden har vi fått noen aha-opplevelser med Premier League. Nå er alle systemer og rutiner gjennomgått, og kapasiteten er økt i alle ledd, sier Dahl til Dagbladet.

Han er derfor ikke bekymret for at systemene til TV 2 skal svikte, men frykter heller at det norske folk ikke har god nok bredbåndskapasitet.

- Selv om alt fungerer optimalt hos oss, er ikke nettet like sterkt i hele Norge. Overbelastning kan derfor finne sted hos enkelte.

Døgnet rundt Og skulle noe gå galt hos OL-kringkasteren? Da skal alternativ formidles pronto, lover Dahl.

- Skulle vi gå ned på én plattform, skal vi umiddlerbart kommunisere hvor folk kan gå for å finne øvelsen. Vi har backup på backup, og skal være aktive på sosiale medier.

I tillegg til TV 2s egne sendinger, kommer også Sumo-kundene også til å få tilgang til en døgnåpen kanal fra Olympic Broadcasting Services. Her vil høydepunkter fra øvelsene vises 24 timer i døgnet. Totalt skal 700 timer fra Sotsji vises på TV, mens tallet er 1 300 på nett.

- Vi er naturligvis veldig spente, men vi gleder oss veldig, sier Dahl.

OL-KLAR: Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl. Foto: TV 2
OL-KLAR: Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl. Foto: TV 2 Vis mer
Hele Norges coronakart