Hele runden flyttes på grunn av manglende lys i Tromsdalen

Etter klage fra Bærum.

FLYTTES: Etter en klage fra Bærum har Fotballforbundet bestemt at siste serierunde i 1. divisjon er flyttet fra klokken 13.00 til 12.00 søndag. Grunnen er manglende lys i Tromsdalen. ARKIVFOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FLYTTES: Etter en klage fra Bærum har Fotballforbundet bestemt at siste serierunde i 1. divisjon er flyttet fra klokken 13.00 til 12.00 søndag. Grunnen er manglende lys i Tromsdalen. ARKIVFOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en klage fra Bærum har Fotballforbundet bestemt at siste serierunde i 1. divisjon er flyttet fra klokken 13.00 til 12.00 søndag.

Det bekreftet konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF overfor NTB tirsdag.

- Vi endret det på grunn av lysforholdene i Tromsdalen. Vi fikk reaksjoner på at løsningen ikke var sportslig rettferdig.

Bakgrunnen for klagen var at Bærums opprykksrival Kristiansund skulle møte Tromsdalen på nøytral bane på grunn av for dårlige lysforhold. Akershus-klubben mente dette var ødeleggende for deres opprykksmuligheter.

- Jeg skjønner det ikke. I NFF snakker man om fair play og likebehandling. Så kommer man til siste serierunde hvor fem lag kjemper om fire kvalifiseringsplasser, også slipper et lag å spille mot Tromsdalen på deres hjemmebane, sa nestleder i Bærum, Lars Johnsen, til Budstikka mandag.

Beklager ulemper Forbundets opprinnelige plan var at kampen skulle spilles på Tromsøs hjemmebane, Alfheim.

- Vi følte vi hadde en elegant løsning, men da noen stilte spørsmål rundt det sportslige bestemte vi oss for å flytte den, sier Fisketjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer