Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hele» Skeid er Norway Cup-stjerner

Ni av Skeids A-lagsspillere har spilt Norway Cup-finale, og seks av dem har tatt med gullet hjem. Her er guttas beste opplevelser - og noen gode sjekketriks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skeid har vunnet Norway Cup for de eldste gutta (klasse A) tre ganger og tre ganger i jenteklassene. I tillegg har klubben vært dyktig til å hente inn finalister fra andre klubber i ettertid.

Det gjør trolig årets Skeid-lag til Norway Cup-laget framfor noen.

Bare sjekk denne lista:Christian GulbrandsenTom Erik BreiveMarius JohannessenJørgen IsnesJo A. GundersenSebastian Martens Harung

Alle har fått gullmedaljer rundt halsen på ærverdige Bislett stadion. I tillegg har Daniel Fredheim Holm, Anders Jacobsen og Jamal El-Mazari spilt finalen.

Cruiset

- Jeg har aldri vært med på noe så stort. Det var veldig gøy. Vi cruiset gjennom hele turneringen, og jeg slapp bare inn ett mål, sier Skeid-keeper Sebastian Martens Harung (21), som vant Norway Cup med KFUM i 1997.

- Jeg var med alle år da jeg var liten. Banene er ikke så gode, men folkehavet som følger kampene er imponerende. Hele byen er jo der oppe.

Men det var tydeligvis ikke bare fotballen som opptok gutta på Ekebergsletta.

- Det var nesten like kult mellom kampene. Vi pleide å dra på tivoli sammen. Der kom det alltid masse søte jenter. Alt var veldig spennende, sier Sebastian.

- Ha det moro!

Stortalentet Daniel Fredheim Holm (18) så fram til Norway Cup hvert eneste år. Det var litt ekstra morsomt da vennegjengen hans fra Trosterud klarte å spille seg fram til finalen i 1999.

- Norway Cup handlet mest om å ha det morsomt. Jeg forbinder turneringen med mange folk, fint vær og gressbaner. Vi var ikke vant til sånt da vi var små.

I finalen ble de slått 2-1 av Lørenskog, uten at Daniel og Trosterud hang med hodet av den grunn.

- Jeg syntes selvfølgelig ikke det var moro å tape. Men vi var svært fornøyde med at vi nådde finalen. Det er gøy bare å få være med.

Hans beste tips til årets deltakere er: Ha det moro. Ikke ta det for alvorlig.

Sjekketriks

Jamal El-Mazari (21) har ikke bare lykkelige minner fra Norway Cup. Han tapte finalen på ekstraomganger da han spilte for Vålerenga.

Mot nettopp Skeid.

- Det er mitt verste fotballminne. Men atmosfæren var fantastisk. Det var masse folk som så på. Vi så alltid fram til Norway Cup, sier Jamal.

Den 21 år gamle sjarmøren har også noen sjekketriks til årets Norway Cup-spillere.

- Det er bare å være seg selv, og ha selvtillit nok til å prøve. Men det hjelper mye å gjøre det bra på banen. Det er der selvtilliten kommer fra.

NORWAY CUP-LAGET: Ni av dagens Skeid-spillere har vært i finalen. Bak fra venstre: Anders Jacobsen, Daniel Fredheim Holm, Sebastian Martens Harung. Midten fra venstre: Tom Erik Breive, Jamal El-Mazari, Jørgen Isnes, Marius Johannessen, Jo A. Gundersen. Foran: Christian Gulbrandsen.