«Hele» Stavanger ropte på straffe etter denne situasjonen

Ble Viking snytt for seieren mot Strømsgodset? Døm selv.

STAVANGER (Dagbladet): Klokka tikket mot 87 minutter. Stillingen var 0-0. Viking jaktet årets første trepoenger. Et robust Strømsgodset-forsvar hadde avverget det som var av Viking-sjanser. Stavanger-lagets trener, Kjell Jonevret, hadde spilt ut trumfkortet sitt - tomålsshelten fra forrige rundes kamp mot Rosenborg, lynraske Jón Dadi Bödvarsson. 

Tre minutter gjensto. Islendingen mottok ballen langt inne på motstanderlagets banehalvdel. Bare gjestenes Jarl André Storbæk sto mellom han, Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey og nettmaskene som ville gjøre han til helt - enda en gang. 

Bödvarsson så opp. Registrerte at Storbæk kom mot ham. I akkurat perfekt øyeblikk, rykket han til. Med ett touch, sendte han ballen foran seg og satte fart etter. Storbæk var rutinert. Han forsto hva som var i ferd med å skje, og brøt ballbanen.

Bödvarsson gikk ned. Viking stadion ropte på straffe. Bödvarsson så opp på dommer Dag Vidar Hafsås med et spørrende blikk. 

- Skal du blåse?

- Nei, viste kamplederen med tydelige armbevegelser.

Viking-leirens håp om en ny, sen scoring forsvant. Det ble ingen straffe. Det ble ingen mål. Det ble 0-0.

- Det var kontakt Umiddelbart etter oppgjøret kom det uungåelige spørsmålet til islendingen med hovedrollen i kveldens mest omdiskuterte situasjon:

- Var det straffespark?

- Det er vanskelig å si. Det var kontakt. Han touchet meg og satte meg i ubalanse, men jeg vet ikke. Det hadde kanskje vært hardt dømt mot Strømsgodset om vi hadde fått den, men jeg må se situasjonen om igjen, sier en diplomatisk Bödvarsson til Dagbladet.

Heller ikke Viking-trener Kjell Jonevret ønsket å kritisere dommeren for å avgjørelsen som kunne sørget for at alle poengene ble værende i Stavanger.

- Jeg ser at det er litt knuffing på TV-en etterpå. Det hadde nok blitt et frispark utenfor, men jeg aksepterer at dommeren ikke valgte å gi oss straffen. Noen ganger får man dem, andre ikke, sier Jonevret til Dagbladet.

Skuffet Jonevret Viking-treneren var derimot klar på at laget hans burde vunnet kampen. 

- Jeg er litt skuffet. Vi forventet mer av oss selv enn de vi presterte i første omgang. Det fantes mye rom som vi ikke klarte å utnytte. I andre omgang tenkte vi: «Hva er det verste som kan skje? At vi taper kampen?»

- Så begynte vi å tørre mer og skape flere sjanser. Men det var litt rufsete i dag. Vi kan bedre, men nå har vi i alle fall vist at vi er på nivå, og kanskje bedre, enn nummer én og to i fjorårets serie, sier Jonevret etter ett poeng mot både Rosenborg sist uke og Strømsgodset fredag kveld.

Glad Deila Gjestenes trener, Ronny Deila, var på sin side fornøyd med utfallet.

- Jeg sitter igjen med en god følelse, etter en bra laginnsats. Det er en tøff bortebane å komme til, hvor vi har slitt tidligere. At vi får med oss poeng, er jeg veldig glad for, sier Deila. 

Han måtte innse at Strømsgodset ikke fikk på plass nye forsterkninger før overgangsvinduet stengte 31. mars. Både midtstopper Kjetil Wæhler og den belgiske angriperen Marvin Ogunjimi skal ha vært ønsket.

Hvilke konsekvenser det får at klubben ikke fikk hentet noen av dem, vet han ikke.

- Det får vi se etter hvert. Vi er en middels klubb i Norge, i størrelse. Vi får bare gjøre det beste ut av det vi har, og det er det vi jobber for hele tiden. Det er uheldig, men vi hadde ikke penger til å være med på det som skjedde, sier Deila til Dagbladet.