Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hele Storbritannia stod stille

Britisk presse henter fram de store superlativene etter den utrolige Wimbledon-finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nervepirrende, velspilte og lange finalen som søndag ga Rafael Nadal Wimbledon-tittelen han lengtet etter gjør britisk presse målløse av beundring.

Maratonfinalen mellom verdens to beste tennisspillere går inn i historiebøkene som den beste finalen i den prestisjefylte turneringen noensinne. Nadal beseiret Roger Federer 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7.

«Hele Storbritannia sto stille og fulgte med på et gigantisk sportsmøte. De kan putte et tak over Centre Court, men kan de noen gang fange briljansen som finnes i en rivalisering som driver hver mann til nye høyder og omdefinerer superlativene?», skriver Daily Mail.

Når Roger Federer og Rafael Nadal møtes til finaler kalles det drømmefinaler. Søndagens oppgjør ga ny mening til den tittelen. Ingen kunne ha drømt om en bedre finale.

«Dette var det største finalen noensinne», slår også Daily Telegraph fast. Nervedramaet fikk nytt tilskudd da regnvær i tillegg stoppet kampen flere ganger.

«Tungsinnet som kommer før en tordenstorm var så stor i tredje sett at det eneste man kunne se på Centre Court var den elektroniske poengtavlen, London-ordfører Boris Johnsons blonde hår og en gul ball som føk fra side til side med en vill fart», skriver avisen.

Nadals triumf markerte også enden av en æra. Roger Federers suverene seiersrekke på gress, som inkluderte fem Wimbledon-titler på rad, tok slutt.

«Den største - Nadal - ender æraen til Kong Roger. Dette var finalen av finaler», skriver The Guardian, mens The Times kommer med en grei oppsummering av britiske mediers hyllest.

VERDIGE FINALISTER: 
Det spares ikke på superlativene i kjølvannet av Rafael Nadal og Roger Federers fantastiske finaleoppgjør i Wimbledon i går kveld. Foto: Reuters/Scanpix
VERDIGE FINALISTER: Det spares ikke på superlativene i kjølvannet av Rafael Nadal og Roger Federers fantastiske finaleoppgjør i Wimbledon i går kveld. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

«Man vil si at dette var den største tenniskampen som noensinne er spilt», skriver avisen.

(NTB)

image: - Hele Storbritannia stod stille

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!