Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hele Sverige» tror på VM-gull før matchen mot Norge

Ole-Kristian Tollefsen vil jekke ned svenskene.

SVENSKENE MENER ALVOR: Niklas Persson og det svenske landslaget reiser ikke til VM som turister. Samtlige 22 spillere i troppen tror på VM-gull. Foto:AP Photo, Hermann J. Knippertz.
SVENSKENE MENER ALVOR: Niklas Persson og det svenske landslaget reiser ikke til VM som turister. Samtlige 22 spillere i troppen tror på VM-gull. Foto:AP Photo, Hermann J. Knippertz. Vis mer

(Dagbladet): Lørdag spiller Norge sin første kamp i hockey-VM i Slovakia. Sverige er motstander, og det er ventet tøffe tak allerede fra første dropp.

Svenskene er optimistiske før mesterskapet - og ifølge en undersøkelse Aftonbladet har gjort, er det gullstemning i den svenske leiren.

Samtlige 22 spillere i den svenske troppen tror de vinner VM.

 FORVENTER ET TETT MØTE Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) og USAs Jamie Langenbrunner. Tollefsen forventer en krig mot svenskene i morgen Foto: Bruce Bennett, Getty Images, AFP
FORVENTER ET TETT MØTE Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) og USAs Jamie Langenbrunner. Tollefsen forventer en krig mot svenskene i morgen Foto: Bruce Bennett, Getty Images, AFP Vis mer

- Vi vil vinne VM, og det er det vi reiser og spiller for. Selvsagt er det mange bra lag der, men vi skal ha høye målsettinger, sier NHL-proff Patrik Berglund, som til daglig spiller i St. Louis Blues.

Og den blå-gule gulldrømmen gir den norske landslagskapteinen Ole-Kristian Tollefsen ekstra motivasjon før nabooppgjøret.

- Ja, det er på tide av vi jekker ned svenskene. Det kommer garantert til å bli en krig. Men det er sånn det skal være mellom Norge og Sverige i ishockey, sier Tollefsen til Dagbladet.

- Vi kan vinne Tollefsen kjenner godt til flere av de svenske spillerne gjennom sitt spill i svenske MODO. Han forventer en tøff kamp.

- Vi skal følge vår egen spilleplan, og det er viktig å holde seg i skinnet. Hele laget skal gi hundre prosent, og da vet vi at seier er mulig, sier Tollefsen.

- Ingenting hadde smakt bedre enn seier over Sverige i åpningskampen, sier hardhausen.
 
Bare gull som gjelder Canada og Russland regnes av mange som de to største favorittene til gullet. Til tross for at russerne tapte sensasjonelt 0-2 mot Tyskland i dag. Men de to store kanonene skremmer ikke svenske David Petrasek.
- Hele laget er enige om at vi spiller for seier og gull. Det er den mentaliteten som gjelder i denne gjengen. De som ikke har den innstillingen finnes ikke i denne turneringen, sier Dynamo Minsk-spilleren til Aftonbladet.

SVERIGE TROR PÅ GULL: Kun gull er godt nok for Sverige. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix
SVERIGE TROR PÅ GULL: Kun gull er godt nok for Sverige. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix Vis mer

Blant utfordrerne nevnes Tsjekkia, Finland, Sverige og USA. I tillegg kan vertsnasjonen Slovakia nå langt.

- Det er seks lag som tenker helt likt som oss. Det som kommer til å avgjøre er hvilken gjeng som klarer å spille som et bra lag, sier Petrasek.

Til tross for svært offensive svenske spillere, er landslagssjef Pär Mårts mer lunken.

GULLJAKT: Patrik Berglund i kamp mot Tsjekkia og Jakub Stepanek forrige søndag. Foto:AP Photo, Petr David Josek.
GULLJAKT: Patrik Berglund i kamp mot Tsjekkia og Jakub Stepanek forrige søndag. Foto:AP Photo, Petr David Josek. Vis mer

- Vi må først prestere bra og vinne kamper, og VM-gull er langt unna akkurat nå. Jeg tror ikke vi skal se så lang framover foreløpig, sier Mårts.

- Må alltid regne med Sverige Manager for det norske laget, Petter Salsten, bryr seg ikke om svenskenes medaljehåp.

- Dette er ikke noe vi tenker på før matchen, men det er klart Sverige er en av favorittene i hvert eneste store mesterskap, sier Salsten til Dagbladet.

Norge må klare seg uten sine to største stjerner. Mads Zuccarello Aasen har meldt forfall på grunn av brudd i hånda, mens Patrick Thoresen prioriterer familien etter en travel sesong i Russland. Fredag ettermiddag er det også fortsatt uvisst om NHL-spiller Jonas Holøs rekker VM-starten etter flytrøbbel på vei fra USA.

TØFFE TAK: Svenske David Petrasek i duell med finske Juha-Pekka Hytonen. Nå vil svenskene vinne VM-gull. Foto: EPA
TØFFE TAK: Svenske David Petrasek i duell med finske Juha-Pekka Hytonen. Nå vil svenskene vinne VM-gull. Foto: EPA Vis mer

- Vi håper å få Jonas Holøs kampklar, men akkurat nå vet vi ikke ikke hva som skjer, sier Salsten.

PS: Norge møter Sverige klokka 20:15 lørdag.

HARDTSLÅENDE: Ole-Kristian Tollefsen og  Ryan Callahan fikk et nært møte på isen i fjor. Foto: Julie Jacobson, AP Photo
HARDTSLÅENDE: Ole-Kristian Tollefsen og Ryan Callahan fikk et nært møte på isen i fjor. Foto: Julie Jacobson, AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media