FOR DE SOM VIL BEDRAS: Chelseas nettsider har levert et kampreferat bare en blodfan kan si seg enig i. Det får fotballfans verden over til å le.Faksimile: Chelsea FC's nettsider.
FOR DE SOM VIL BEDRAS: Chelseas nettsider har levert et kampreferat bare en blodfan kan si seg enig i. Det får fotballfans verden over til å le.Faksimile: Chelsea FC's nettsider.Vis mer

«Hele verden» ler av Chelseas kampreferat

- Sånn kan sportsjournalistikk se ut under en diktator.

(Dagbladet): I går kveld fikk de regjerende seriemesterne skikkelig juling i Manchester, da hjemmelaget City til slutt vant 3-0 over Chelsea på Etihad stadion.

Det var, for alle som så kampen, et både overbevisende og fortjent resultat.

Derfor var det nok noen som trakk litt på smilebåndet da José Mourinho selv mente at Chelsea hadde vært klart bedre i andreomgang.

Smilene fra i går kveld er blitt til høylytt latter i dag. Chelseas eget kampreferat er nemlig en studie i hva man kan få ut av å se en kamp med øynene halvveis igjen.

Fortjente utlikning Eller, som sportsredaktøren i The Times melder på Twitter: - En lærebok i vrangforestillinger.

- Et Ramires-mål som ble feilaktig annullert for offside endret hele kampen, åpner Chelsea referatet med, og hopper fullstendig bukk over førsteomgangens maktdemonstrasjon fra hjemmelaget.

- Det nektet oss en fortjent utlikning, fortsetter referatet.

Ensidig komisk En bråte av Storbritannias sportsjournalister og andre som så kampen, lar seg fascinere av hvor ensidig det er mulig å være for en profilert klubb i Premier League.

- Du kan kanskje forvente at manageren forsvarer spillerne sine etter en slik ydmykelse, selv om Mourinhos kommentarer også grenset mot vrangforestillinger, skriver blant annet The Mirror i en oppsummering av Chelsea-referatet.

Og om det ikke er komiske Ali som har skrevet kampreferatet for Chelsea denne gangen, mener i hvert fall Sky Sports-journalisten Alex Bath at noen i et velutviklet propagandamaskineri står bak festligheten.

- Dette kampreferatet fra Chelsea gir deg et innblikk i hvordan mediene er under en diktator, skriver han på Twitter.