Hele verden raste da Messi vant VM-prisen. Nå avslører FIFA den store tabben som lå bak

- Feil avgjørelse, sier Blatter.

PLASTER PÅ SÅRET: Manuel Neuer gratulerer Lionel Messi med prisen som VMs beste spiller etter finalen i Rio i sommer. Den tyske sisteskansen vant prisen som mesterskapets beste målvakt, men Sepp Blatter mener Neuer også hadde fortjent prisen Messi mottok. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB SCANPIX
PLASTER PÅ SÅRET: Manuel Neuer gratulerer Lionel Messi med prisen som VMs beste spiller etter finalen i Rio i sommer. Den tyske sisteskansen vant prisen som mesterskapets beste målvakt, men Sepp Blatter mener Neuer også hadde fortjent prisen Messi mottok. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Lionel Messi og Argentina måtte ta til takke med VM-sølv under sommerens mesterskap i Brasil etter at Tyskland ble for sterke i finalen.

Barcelona-stjerna, som har vunnet Ballon d'Or fire ganger, fikk riktignok et plaster på såret da han etter kampen ble kåret til mesterskapets beste spiller.

En pris det kunne se ut som om han ikke helt selv mente han fortjente.

- Hæ?!!! Dette fikk det til å koke over for noen og enhver.

- Hæ?!!! Messi - gullballen? Hæ? Elsker fyren, men dette er en skandale, skriver Kenneth Fredheim.

- James Rodriguez, Thomas Muller og Bastian Schweinsteiger har alle hatt et bedre VM enn Messi, skriver The Telegraphs Henry Winter.

- Det er en vits at Messi blir kårets til turneringens spiller. Patetisk. Han er en drømmespiller, men det har han ikke vært denne turneringen, skriver Mirror-journalist Oliver Holt.

- Jeg hadde gikk Messi himmelriket om det var mulig. Men det er ikke rett at han vinner en pris han ikke burde vunnet bare fordi han er en del av en markedsføringsplan, sa Diego Maradona, og siktet til at Messi gikk prisen bare fordi han og FIFA har samme sponsor i Adidas.

Bare vurdert ti spillere Nå, flere måneder etter det som av mange ble beskrevet som en fadese, tar Fifa og Sepp Blatter bladet fra munnen og avslører at det ble gjort en feil av FIFAs tekniske overvåkningsgruppe som hadde i oppgave å kåre vinneren.

Blatter forteller nå at spillere som Colombias James Rodriguez, Brasils Neymar og Nederlands Arjen Robben ikke engang ble vurdert som mulige vinnere.

- Jeg synes det var en feilaktig avgjørelse. Jeg ble overrasket da jeg fikk høre at det var han som vant. De sa til meg at de bare hadde vurdert ti spillere som spilte finalen mellom Tyskland og Argentina, sier Blatter ifølge ESPN.

Den sveitsiske FIFA-presidenten avslører også hvem han synes burde stukket av med mesterskapets gjeveste individuelle utmerkelse.

- Jeg personlig synes at Manuel Neuer burde vunnet.

Obama-vibber Cmores kommentator Kenneth Fredheim sa også til Dagbladet den gang at han stusset over premieutdelingen.

- Jeg er sjokkert. Jeg fikk litt den samme følelsen som da Barack Obama fikk Fredsprisen, sier C More-kommentator Kenneth Fredheim til Dagbladet.

Den amerikanske presidenten mottok Nobels fredspris i 2009 for å styrke internasjonalt diplomati og mellomfolkelig samarbeid. Senest i mai ble det bråk rundt Nobels Fredspris.

- Messi så litt skamfull ut da han skulle hente prisen. Han var ikke Argentinas beste engang. Det var Javier Mascherano, sa Fredheim.

Han fikk støtte av Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

- Å kåre Lionel Messi til VMs beste spiller er helt feil. Det så du på Messi selv da han mottok prisen. Han var ikke bare skuffet, men han mente det var tøv at han vant, sa Pedersen.