Bodø/Glimt

«Hele verden» snakker om Glimt-bragden

6-1 mot Roma lar seg høre, og Bodø/Glimts nedsabling av José Mourinho og co. på Aspmyra har fått internasjonal oppmerksomhet.

RASER: Flere Roma-fans var illsinte da storkampen mot Bodø/Glimt endte 6-1. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): Bragden i Bodø starter omsider å komme litt på avstand, og kanskje begynner det å synke inn for Glimt- supportere, trenere og spillere hva de var involvert i på Aspmyra torsdag kveld.

Glimt spilte en enestående kamp og kjørte over Roma, som måtte sette seg på flyet tilbake til den italienske hovedstaden med 6-1 i bagasjen.

Men det er ikke bare her til lands at oppgjøret har fått oppmerksomhet, også internasjonalt skapte bodøværingene overskrifter.

Italiensk presse er naturligvis i sjokk etter kampen, og Itasportpress skriver at «21. oktober vil bli minnet som en forferdelig dato», og kaller det hele for et mareritt.

Gazetta kaller kampen «En uendelig skam».

Også italienske journalister som Dagbladet har vært i kontakt med sier resultatet sender sjokkbølger ned til Italia.

Den engelske legenden - nå fotballekspert i BT Sport - Gary Lineker, skrev på sin Twitter-konto at han var overrasket over resultatet.

Daily Mail fokuserer på den opphetete diskusjonen mellom Roma-fansen og spissen Tammy Abraham. Stjernespilleren skal angivelig ha gått bort til egne fans for be om unnskyldning, men ble møtt av en illsint gjeng som ikke var interessert i å høre på hva han hadde å si.

SkySports beskriver kvelden for José Mourinho som en av de mest ydmykende i hans karriere. Det samme gjør The Guardian.

Den spanske storavisa Marca omtaler det som en eneste stor skandale, og at Mourinhos menn var «frosne» på Aspmyra.

Mourinho kommer heller ikke unna kritikken i hjemlandet. I den portugisiske avisa A BOLA står det: «Marerittdag for José Mourinho, som på Romas besøk i Norge møtte Bodo/Glimt og ble knust ... 1-6! Det er sant, du leste riktig, 1-6!».

VÆRSJOKK: José Mourinho og AS Roma ble møtt av skikkelig ruskevær i Bodø i forkant av oppgjøret mot Bodø/Glimt i UEFA Conference League. På Dagbladets spørsmål om været, gjorde den legendariske manageren dette. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer