Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hele VM på betal-tv

Alle de 64 VM-kampene neste sommer vil bli sendt på den Telenor-eide betalingskanalen Canal Digital. Åpningskampen, semifinalene og finalen er etter det Dagbladet kjenner til, de eneste kampene som vil bli direktesendt på enten NRK eller TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Avtalen kanalene imellom er i boks, men det er en del avtaleformuleringer som gjenstår, sier Telenors direktør for forretningsutvikling, John Robberstad, til Dagbladet.

FIFA må blant annet godkjenne den norske avtalen for VM-fotball.

- FIFA vurderer den norske situasjonen i øyeblikket, og de må akseptere løsningen som ligger der før vi offentliggjør den. Vi hadde planlagt en pressekonferanse mandag, men den må nå forskyves, sier Robberstad.

Forandret utgangspunkt

I utgangspunktet skulle Canal Digital, som er eid av Telenor, TV2 og NRK, dele kampene mellom seg med en tredjedel hver.

- Slik blir det ikke, sier Robberstad.

Han vil ikke si konkret hva avtalen innebærer, men svarer på konkrete spørsmål.

- Vil alle kampene gå på Canal Digital?

- Ja, men det ville skjedd uansett. Canal Digital vil i tillegg til direktesendinger lage et tilbud til fotballinteresserte som kan se de kampene de ønsker på kveldstid, sier Robberstad.

Tause forhandlere

Sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV2 er uvanlig ordknapp angående avtalen.

- Du må snakke med Robberstad i Telenor, var det eneste han ville si til Dagbladet i går.

NRKs forhandler Tor Aune er også ordknapp.

- Jeg kan ikke kommentere noe så lenge avtalen ennå ikke er underskrevet, sier Aune.

Han vil heller ikke bekrefte at det bare er åpningskampen, semifinalene og finalen som blir direktesendt på NRK eller TV2.

Hele Norges coronakart