Helen (20) kollapset på banen. Hjertet stanset i tolv minutter. - Kan takke en viss person for at jeg lever

Reagerte lynraskt på tribunen.

KOLLAPSET: 20-årige Helen Andersson falt sammen på trening med sin tyske klubb. En årvåken spiller fra herrelaget skjønte at det var noe alvorlig galt. Foto: Privat
KOLLAPSET: 20-årige Helen Andersson falt sammen på trening med sin tyske klubb. En årvåken spiller fra herrelaget skjønte at det var noe alvorlig galt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lagkameratene trodde det var et epilepsianfall da Helen Andersson (20) kollapset under håndballtrening med sin tyske klubb Henstedt-Ulzburg.

Det viste seg å være en tolv minutter lang hjertestans - noe en 24-åring på tribunen var den eneste som oppfattet.

Nå takker svenske Andersson klubbkameraten Julian Lauenroth for at hun lever, forteller hun til Expressen.

- På vei for å drikke vann ramlet jeg overende. De sier jeg skalv, ristet, og de fleste trodde det var et slags epilepsianfall, sier Helen.

- Men da var det en gutt fra herrelaget der, han jobber som ambulansesykepleier, og han forsto med en gang at det var en hjertestans, sier hun.

Tolv minutter 24-årige Lauenroth satte igang hjerte-lungeredning umiddelbart, men situasjonen var dramatisk. Hjertestansen, som viste seg å skyldes en medfødt hjertefeil, varte i tolv minutter før ambulansepersonell kom til stedet og fikk hjertet i gang igjen.

- Jeg kan virkelig takke en viss person for at jeg lever. Det er takket være at han reagerte så kjapt at alt fortsatt er i orden, sier Helen Andersson til Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer