Helena Ekholm legger opp etter sesongen

Den svenske skiskytteren gir seg, 27 år gammel.

GIR SEG: Svenske  Helena Ekholm legger opp som skiskytter etter sesongen. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
GIR SEG: Svenske Helena Ekholm legger opp som skiskytter etter sesongen. Foto: EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

Onsdag tok den svenske skiskytteren Helena Ekholm VM-bronse. Lørdag kom beskjeden om at hun legger opp etter sesongen, kun 27 år gammel.

Med plasseringsrekken 4-4-5-3-5 har Helena Ekholm vært jevnest av samtlige utøvere i skiskytter-VM. Hun har vært i verdenstoppen de siste sesongene og vant verdenscupen sammenlagt i 2009. Etter 2011/12-sesongen er eventyret over.

- Alt har en slutt. Jeg har dessverre ikke 100 prosent motivasjon for å satse videre mot OL i 2014, forteller skiskytteren på sitt eget nettsted.

Ekholm kan også vise til tre VM-gull, to av dem individuelt, ett sølv og fire bronse, samt 13 enkeltseirer i verdenscupen. Det er ikke manglende resultater som gjør at hun nå vil legge skiene og børsa på hylla.

Foto:  REUTERS/Ralph Orlowski
Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer

- Dette er beslutning som har vokst fram over veldig lang tid. Det har egentlig ingenting med resultater å gjøre, men kommer fra hjertet. Jeg kjenner at det er på tide å gå videre mot nye mål i livet.

Ekholm går sitt siste VM-løp under søndagens fellesstart. Der har hun mål om medalje. Deretter venter verdenscupavslutning i Khanty-Mansijsk og svensk mesterskap i slutten av måneden før karrieren er over.

Ekholm tok bronse på 15-kilometeren som Tora Berger vant onsdag.

(NTB)