Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helena måtte avlive travhesten sin. Etterpå spiste hun den

- Mange synes jeg er ekkel.

VEKKER OPPSIKT: Den svenske hestetreneren Helena Ståhl må tåle motbør etter at hun valgte å få sin avlivede travhest Iffy Mant tilberedt som mat. Fotos. Helena Ståhl/Instagram og NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Den svenske hestetreneren Helena Ståhl må tåle motbør etter at hun valgte å få sin avlivede travhest Iffy Mant tilberedt som mat. Fotos. Helena Ståhl/Instagram og NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) For noen år siden var det stor debatt rundt tilberedning av hestekjøtt i Norge. Nå har den svenske travhesteeieren og -treneren Helena Ståhl skapt en svensk og særegen versjon av diskusjonen:

Da hun i vår måtte avlive sin kjære travhest Iffy Mant, følte hun det ble feil å gi slipp på det som ble igjen, melder Expressen. Hun ville være med hesten helt til slutten.

Og med det mente hun helt til slutten.

Derfor fikk hun på forsommeren skjært opp de 154 kiloene med kjøtt som var igjen etter slakting, i fileter. Maten har smakt himmelsk, sier hun.

Sterk debatt - For meg føltes det ikke som et alternativ å grave ned 154 kilo kjøtt for så å kjøpe det i butikken. Mamma lurte på hva som var feil med meg.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg: Da hun fortalte sine venner om sitt valg, ble det sterkt engasjement. Til og med innad i Ståhls familie har valget vakt oppsikt. Fire dager før julaften skrev hun derfor et lengre Facebook-innlegg hvor hun redegjør for debatten hennes valg har tatt.

- Noen synes det er bra, sterkt, gjennomtenkt, andre synes jeg er ekkel og mener det er jevngodt med å spise sin mor eller lillebror, sier Ståhl til Expressen.

- Det perfekte kjøttet Kjøttet har hun tilberedt både på grill og i panne, framgår det av hennes egen Instagram-konto.

«Jeg har i dag lyktes med kunststykket å grille det perfekte kjøttet. Det beste jeg noensinne har spist, uten tvil! #iffymant #takkminelskedehest», skrev hun i en statusoppdatering sankthansaften i år. Teksten sto under et bilde av sju kjøttstykker på en grillrist.

Noe av maten har hun også gitt bort.

- Jeg er en vanlig hesteeier som har en vanlig liten fryser, så da sto man jo der. Jeg fylte fryseren hjemme, hos mamma, pappa, på jobben. Mange av mine venner har også fått.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media