Helene (18) fikk konkurrentene til å måpe

Helene Marie Fossesholm viste igjen hvorfor hun er regnet som norsk langrenns store framtidshåp da hun knuste alle på oppløpet under 10-kilometeren på Blinkfestivalen.

I EGEN KLASSE: Junioren Helene Marie Fossesholm var suveren på oppløpet under 10 km fellesstart langrenn kvinner i Sandnes.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
I EGEN KLASSE: Junioren Helene Marie Fossesholm var suveren på oppløpet under 10 km fellesstart langrenn kvinner i Sandnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDNES (Dagbladet): Det var aldri tvil om hvem som var raskeste kvinne på rulleski i showrennet i gatene i Sandnes.

Helene Marie Fossesholm viste allerede på en innlagt spurt at hun hadde skumle planer, og på oppløpet var det ingen som var i nærheten av å matche 18-åringen.

Det er ingen tvil om at Norge har et nytt stortalent på gang i skisporet. De utenlandske konkurrente var voldsomt imponert av jenta som ennå ikke har debutert i verdenscupen.

- Gratulerer, du er så rask!, kom gratulasjonen fra en overveldet Krista Pärmäkoski etter målgang.

Selv var også Fossesholm strålende fornøyd etter å ha tuktet blant andre Pärmäkoski, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga. Nærmest var Anastasija Sedova og Maiken Caspersen Falla, som ble nummer to og tre.

- Det er utrolig deilig, det er et langt oppløp og jeg følte jeg gikk til ganske tidlig, så jeg var litt redd for at det skulle komme noen på slutten, men heldigvis gjorde det ikke det, sier Fossesholm til Dagbladet.

- Rå i hodet

Vestfossen-jenta var godt fornøyd med måten hun gjennomførte rennet på og mener det taktiske opplegget er noe hun kan ta med seg også til renn på vinterstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer