Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helene Olafsen ramlet til fjerdeplass

Medaljen røk da hun landet på kulen.

NY NEDTUR: Helene Olafsen hadde noe på gang, og var suveren i semifinalen sin. Men i finalen falt hun, og havnet dermed på fjerdeplass  i snowboardcross.Foto: Mark J. Terrill, AP/Scanpix
NY NEDTUR: Helene Olafsen hadde noe på gang, og var suveren i semifinalen sin. Men i finalen falt hun, og havnet dermed på fjerdeplass i snowboardcross.Foto: Mark J. Terrill, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Helene Olafsen (19) misset på et hopp i finalen i snowboardcross, og mistet sjansen på en OL-medalje i Cypress Mountain. Dermed ble det en bitter fjerdeplass i stedet for medalje på jenta fra Oppegård.

Helene klarte en andreplass i kvartfinalen før hun vant klart i semifinalen.

I finalen kom hun ikke perfekt ut fra start. Hjemmehåpet Maelle Ricker fra Canada tok en klar ledelse, mens Olafsen kjempet med sveitsiske Olivia Nobs og franske Deborah Anthonioz om andreplassen.

Men midtveis i løpet mistet hun balansen i et hopp, kom bakpå og landet på - stedet for bak - kulen under hoppet.

Dermed ramlet hun, og måtte se konkurrentene forsvinne nedover bakken.

— Dette var ganske surt. Det er mange sitroner å svelge på en gang, sier Helene Olafsen til NTB.

— Jeg gjorde en feil i starten i finalen. Det førte til at jeg kom bak og måtte prøve å tette luker hele tiden. Derfor feilberegnet jeg litt og ramlet. Jeg kom tilbake, men det gjorde hun jeg kjempet mot også, og inn i den siste svingen og hoppet før selve målhoppet, valgte jeg ei litt for bred linje, sier Olafsen.

Ricker sikret gullet foran Anthonioz, mens Nobs tok bronsen.

— Jeg må vel bare innrømme at jeg ikke er veldig fornøyd nå, og det kommer til å ta lang tid før jeg klarer å legge denne skuffelsen bak meg. Kanskje det kommer til å hjelpe på i slutten av uken, sier regjerende verdensmester Helene Olafsen til NTB.

Den amerikanske favoritten Lindsey Jacobellis var også uheldig, og falt i semifinalen. Hun vant B-finalen, og ble dermed nummer fem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!