Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball

Helene skulle sette fyr på den tyske cupfinalen, men ble møtt av enorm pipekonsert

- Skandale, skriver storavisa Bild. Derfor reagerte fotballfansen. 

IKKE LIKT AV ALLE: Pauseinnslaget til den tyske artisten Helene Fischer ble ingen suksess. Foto: NTB Scanpix
IKKE LIKT AV ALLE: Pauseinnslaget til den tyske artisten Helene Fischer ble ingen suksess. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helene Fischer (32) er en av de heteste artistene i Tyskland. I 2013 kom hun med storlåta «Atemlos durch die Nacht» - som hun blant annet sang for de tyske verdensmesterne i fotball da de kom hjem fra Brasil året etter.

Låta synges også av tyske fotballfans rundt forbi på stadioner. Derfor var hun ikke et helt vilt pauseinnslag under den tyske cupfinalen i helga. Men det endte med at hun fikk massiv pipekonsert fra 74.000 tilskuere på Olympiastadion i Berlin.

PÅ FØRSTESIDA: Tyske Bild kaller det som skjedde for en skandale. 
PÅ FØRSTESIDA: Tyske Bild kaller det som skjedde for en skandale.  Vis mer

Hva skjedde? Nå raser debatten i Tyskland. Og storavisa Bild slår saken stort opp på førstesida.

Livlig og elegant

Den iskalde fakta først: Cupfinalen ble spilt mellom Eintracht Frankfurt og Borussia Dortmund. Dortmund vant 2-1 etter scoringer av Ante Rebic og Pierre-Emerick Aubameyang.

Da lagene gikk til pause, var det altså duket for Helene Fischer. Med sitt livlige og elegante vesen er hun usedvanlig populær i Tyskland. Bare ikke denne lørdagen i Berlin.

- Skandale rundt Helene Fischer, het det med krigsoverskrifter i Bild i går. Avisa skriver at artisten ble pepet ut i åtte minutter, og at bakgrunnen skal være todelt.

Fischer er tidligere blitt avbildet i supporterutstyret til Dortmund. Dermed er hun ikke spesielt populær blant Frankfurt-fansen. Men først og fremst skyldes pipekonserten det tyske fotballforbundets forsøk på å gjøre cupfinalen om til et Super Bowl, slik fansen ser det.

Ikke det samme

Super Bowl er finalen i amerikansk fotball - som absolutt ikke er det samme som tysk fotball - og supporterne vil angivelig ha seg frabedt amerikaniseringen av cupfinalen. Pausen i fotball skal bestå av øl og pølse. Punktum!

I Super Bowl har pauseunderholdningen bestått av blant andre Lady Gaga, Janet Jackson og Madonna. Spesielt Jackson skapte mektig ståhei da hun viste fram en pupp i 2004.

Bild og andre tyske medier viser til Twitter-meldinger fra fans om hvorfor det ble som det ble lørdag.

I AKSJON: Helene Fischer. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Helene Fischer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sorry, DFB (det tyske fotballforbundet). Dette er cupfinalen, ikke Super Bowl, skriver en Twitter-bruker.

- Ingen vil se Helene Fischer. Jeg vil se fotball, skriver en annen. En tredje skriver:

- Cupfinalen er ikke en showbegivenhet. Jeg peip også.

Dempet lyden

Og slik er gjennomgangsmelodien i Tyskland. Den tyske rettighetshaveren ARD blir beskyldt for å ha fjernet pipekonserten fra lyden på TV. Men på diverse videosnutter på nettet er den svært framtredende (se nederst i saken).

- Dette er vel bare noe en artist må gjennom, sier Fischer selv til tysk TV. ARD lover at de vil evaluere arrangementet i ettertid. Men å rokke ved erketunge, tyske tradisjoner er nok ikke det enkleste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!