VIKTIG: Real Madrid er avhengig av at Cristiano Ronaldo kanaliserer sin frustrasjon i en gnistrende El Clasico-prestasjon mot Barcelona søndag. Kampen om ligagullet kan bli avgjort. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
VIKTIG: Real Madrid er avhengig av at Cristiano Ronaldo kanaliserer sin frustrasjon i en gnistrende El Clasico-prestasjon mot Barcelona søndag. Kampen om ligagullet kan bli avgjort. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de OlzaVis mer

Helgens El Clasico blir en thriller der alt står på spill

Kampen om ligagullet kan bli avgjort.

Real Madrid er avhengig av at Cristiano Ronaldo kanaliserer sin frustrasjon i en gnistrende El Clasico-prestasjon mot Barcelona søndag. Kampen om ligagullet kan bli avgjort.

Foran sesongens andre El Clásico i spansk fotball snakkes det igjen om duellen mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Messi viste fryktinngytende form i mesterligamøtet med Manchester City onsdag, mens Ronaldo har framstått humørsyk den siste tiden.

Real Madrid har i det hele tatt slitt med å finne tilbake til den forrykende formen som ga 22 strake seirer før vinterpausen. Det er spansk rekord.

Og mens hovedstadslaget har snublet litt den siste tiden, har Barcelona benyttet anledningen til å skaffe seg overtaket i kampen om ligagullet. Katalanerne klatret nylig til topps på tabellen for første gang siden november.

Frustrert Ronaldo I øyeblikket er det ett poeng som skiller lagene, hvilket betyr at Carlo Ancelottis Real-mannskap trolig ikke kan tillate seg flere feilskjær dersom laget skal vinne sitt 33. seriemesterskap.

Cristiano Ronaldo er trolig også ivrig etter å plassere Lionel Messi i skyggen når lagene møtes søndag. De to superstjernene har så langt scoret 62 mål til sammen denne sesongen. Til vinterpausen ledet Ronaldo den prestisjetunge toppscorerduellen 25-15, men siden har alt snudd. Nå er Messi foran med 32-30.

Konkurransemannen Ronaldo har ved flere tilfeller den siste tiden vist sin frustrasjon i kamper som ikke har gått Reals vei. Senest i forrige uke skal Ronaldo ha understreket overfor lagkamerat Karim Benzema hvor pinlig laget framsto i 3-4-tapet for Schalke i mesterligaen.

Real sikret seg riktignok kvartfinaleplassen med 5-4 sammenlagt.

Barcelona i form Barcelona står med seks strake seirer i alle turneringer foran søndagens storkamp og sendte av gårde et realt skremmeskudd mot Manchester City onsdag. De regjerende engelske ligamesterne var tidvis statister på Camp Nou.

Likevel vil ikke Barca-veteran Andrés Iniesta være med på at laget hans er favoritter foran søndagens El Clásico.

- Vi har tidligere sett Clasicos der alt mulig har skjedd, så lite handler om hvordan lagene har spilt i forkant, sier han - og tilføyer:

- Jeg synes ikke Madrid har spilt dårlig og dette er en viktig kamp for oss mot en direkte rival.

(NTB)