Helgi herjet vilt med Molde

Etter mange skader og et mislykket La Manga-opphold i februar, stilte Lyn nesten fulltallig. Førsteomgangen mot sølvvinner Molde ga et varsel om mye moro. Enten det nå blir på Bislett eller Ullevaal.

Lyn har ikke vunnet en eneste kamp siden laget slo Lillestrøm 3- 1 tidlig i februar. På La Manga florerte skadene og tapene, og spissen Helgi Sigurdsson virket tung og ufarlig. Inntil i går.

- Jeg er veldig godt fornøyd med egen innsats, sier Helgi Sigurdsson til Dagbladet. - Hele laget framsto godt og vant fortjent.

Tung av trening

Landslagssjef Nils Johan Semb overvåket kampen i Valhall før Luxembourg-uttaket kommende mandag, og skrøt av Lyn-spissen.

- Lyn var gode i første omgang, sier Semb, og trekker spesielt fram Helgi Sigurdsson.

Da herjet han med Molde-forsvaret. Helgi sto bak to store sjanser de første 25 minuttene, som Ole Bjørn Sundgot burde ha scoret på. Etter 26 minutter kom Helgi seg fri på høyrekanten, og det presise overlegget satte Johann Gudmundsson i mål. Bare to minutter seinere ble han felt av Tobias Carlsson. Gudmundsson satte straffesparket kontant i mål.

- Jeg fikk kritikk i januar og februar for spillet mitt, sier Helgi. - Jeg var tung av mye trening.

Ifjor på samme tida var Lyn-spissen ankeloperert, og fikk mye av sesongen ødelagt. Nå er han bedre trent enn noen gang, og ser fram til sesongstarten.

- Vi bør være minst like bra som ifjor, sier Helgi Sigurdsson. - Klarer vi å unngå mye skader kan vi også slå alle. Men jeg er nesten sikker på at Rosenborg vinner serien igjen.

Jan Derek Sørensen viste mye bra på Lyns høyrekant, og la ikke skjul på at de trengte en seier.

Vanvittig bra

- Vi fungerte bra og Molde skapte ikke mye, sier Jan Derek til Dagbladet. - Denne seieren pyntet på sjøltilliten vår.

Teitur Thordarson er vant til at det kan være tungt å være fotballtrener, etter flere år i Brann og Bergen. Ha la derfor ikke skjul på at det smakte med en treningsseier.

- Vi spilte vanvittig bra i første omgang, sier Teitur. - Det var en fornøyelse å se på - og en lettelse å vinne.

Han forklarer den kjedelige andreomgangen med at at laget mistet trykket, noe som har med treningsgrunnlaget å gjøre.

- Men vi er på vei mot formen, sier Teitur Thordarson.

Glad Hoseth

Molde var en stor skuffelse i første omgang. Etter pause skapte laget to sjanser, og mente det var greit at Lyn vant.

- Ja, jeg innrømmer det, sier Magne Hoseth til Dagbladet. - Og det gjør jeg for første og siste gang i år.

Hoseth spilte sine første 45 minutter siden den alvorlige lungeskaden, og var veldig glad for å være tilbake i laget.

- Det har vært ganske tøft å komme tilbake, men til tross for at jeg har vært ute lenge føles kroppen lett, sier Magne Hoseth. - Vi får se om jeg kan holde en helt kamp mot Vålerenga på tirsdag.

VOND Å STOPPE: Helgi Sigurdsson sto bak begge Lyns scoringer og skapte mye styr for Molde. Her forsøker Daniel Berg Hestad (t.v.), Magnus Kihlberg og Tobias Carlsson å stoppe Lyn-spissen. - Jeg er veldig godt fornøyd med egen innsats, sier Helgi til Dagbladet.