TRIVES PÅ LANDSLAGET:  Pål André Helland. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TRIVES PÅ LANDSLAGET: Pål André Helland. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Helland: - Jeg skal finne han som skrev artikkelen og stille ham til veggs

- Jeg var tydelig ironisk i stemmen.

LILLESTRØM (Dagbladet): Pål André Helland (25) har seilt opp som en av de heiteste spillerne i Tippeligaen. Han har scoret åtte mål for Rosenborg, og har fått mye skryt. Men nylig dukket han opp på en «bunnliste» i Adresseavisen i Trondheim.

- Greit at han er stjerne, men nå snakker han som en deltaker i «Paradise Hotel», skrev avisa, og vendte tommelen ned.

Helland fnyser av kåringen, og slår tilbake. Her forklarer han bakgrunnen for det som skjedde:

- Jeg hadde vært skadet i en periode, og gjorde et intervju med nettsida til Rosenborg. Jeg ble spurt om jeg var klar. Da svarte jeg som de gjør i Paradise Hotel: «Jeg er 110 prosent klar.»

Helland fortsetter:

- Jeg var tydelig ironisk i stemmen. Det tror jeg alle som så innslaget fikk med seg. Men noen fikk det tydeligvis ikke med seg. Jeg skal finne han som skrev artikkelen og stille ham til veggs.

Smiler Og bare så det er klart: Helland har smilet på lur når han snakker med Dagbladet, selv om han ikke kjøper Paradise-koblingen.

Sammen med resten av fotballandslaget forbereder han nå oppgjøret mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken fredag. Helland fikk sin landslagsdebut i treningskampen mot Sverige mandag. Han kom inn på kanten og gjorde sine saker bra.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har sammenliknet ham med den nederlandske storstjerna Arjen Robben. 25-åringen tar seg ikke akkurat nær av sammenlikningen.

- Han er en god fotballspiller. Jeg ser hva Kåre mener. Jeg er nok ikke som snytt ut av nesa på Robben, men begge har en direkte spillestil. Vi går i strupen på forsvarsspilleren, og er et uromoment.

- Og utseendemessig?

- Da er vi ikke så like. Han er litt lavere enn meg. Jeg er høy og mørk, og etter eget skjønn fin på håret. Det kan vel ikke han si, fleiper Helland.

Under radaren Han nyter dagene. I noen år gikk han under radaren. Nå herjer han på Lerkendal, og forhåpentligvis har landslaget bare sett begynnelsen på noe stort.

- Hvor god kan du bli?

- Det er jeg også nysgjerrig på. Det hadde vært fint å komme til Champions League med Rosenborg, strekker Helland seg til å si.

- Hva gjør du på fritida?

- Med fare for å høres ut som en nerd: Da ser jeg mye fotball. Og hvis jeg virkelig skal slappe av - da spiller jeg FIFA, sier formspilleren.

FAKSIMILE:  Da Adresseavisen nylig laget en liste over tre på bunn, figurerte Pål André Helland på andreplass.
FAKSIMILE: Da Adresseavisen nylig laget en liste over tre på bunn, figurerte Pål André Helland på andreplass. Vis mer