MED FLAGGET PÅ BRYSTET:  Pål André Helland på dagens pressetreff med landslaget. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Pål André Helland på dagens pressetreff med landslaget. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Helland: - Jeg slo inn døra til garderoben og måtte betale selv

Men nå har Rosenborg-stjerna lært.

LILLESTRØM (Dagbladet): Pål André Helland (25) er på plass sammen med resten av fotballandslaget, og forbereder mandagens vennskapskamp mot Sverige. Lørdag var han den store profilen da Rosenborg slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal, og festet grepet om tabelltoppen i Tippeligaen.

- Når du vinner, har du det fint neste dag. Du går rundt med et smil, og er i godt humør. Taper du, har du lyst til å slå et hull i veggen, sier tomålsscoreren til Dagbladet.

Utvist - Har dette skjedd?

- Ja. Som juniorspiller ble jeg utvist i JET-turneringen på Hamar. Vi møtte Midtjylland i kvartfinalen i 2008. Jeg følte utvisningen var totalt feil. Det var jeg som ble slått ned. Jeg ble urettferdig behandlet, og slo inn døra til garderoben.

Helland fortsetter:

- Det kokte, og endte med at jeg måtte betale reparasjonen selv.

- Og etterpå har du gått på sinnemestringskurs?

- Nei, jeg blir bare sint på meg selv - ikke andre. Jeg blir sint hvis jeg ikke lever opp til forventningene. Ellers er jeg en blid gutt.

Omsvermet Helland var blant spillerne som var mest omsvermet på landslagets pressetreff på Lillestrøm i dag. Han er superheit i Tippeligaen med åtte scoringer, og er også en profil utenfor banen. Kantspilleren tror imidlertid ikke at han spiller fra start mot Sverige.

- Nei, det er ikke fysisk fornuftig. Vi har kamp også på fredag - mot Aserbajdsjan - og den er viktigst.

- Stusser du over at kamper i Tippeligaen spilles så tett opp mot en landskamp?

- Ja, det synes jeg er merkelig. Men det gjelder ikke bare Tippeligaen: Også i Allsvenskan spilles det kamper i helga. Her har det nok vært kollisjon mellom diverse instanser.

Ødegaard-gratulasjon Real Madrid-spiller Martin Ødegaard var blant gratulantene etter at Helland scoret to mål i går.

- Han var på Ullevaal. Men det er ikke så ille å debutere for Real Madrid heller, så han fikk en gratulasjon i retur, sier Helland og smiler.

• Landslaget trener på Ullevaal i kveld. Kampen mot Sverige starter klokka 20.00 mandag.