Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Helland: - Viking var uheldige som ikke vant

Men Pål André Helland tror bare Rosenborg selv kan ta fra dem seriegullet i år. 

Rosenborgs Pål André Helland er sikker på at kun de selv kan stå i veien for et nytt seriegull. Her etter at han ble matchvinner mot Viking mandag kveld.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Rosenborgs Pål André Helland er sikker på at kun de selv kan stå i veien for et nytt seriegull. Her etter at han ble matchvinner mot Viking mandag kveld.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): Etter tre poeng, men en skuffende forestilling mot Viking er det en ambivalent matchvinner som møter pressen på Viking stadion. Rosenborgs Pål André Helland, sitatmaskinen med den strålende venstrefoten har akkurat avgjort seriekampen i Eliteserien med en nydelig scoring.

Denne mandagskvelden tar han seg god tid til media, og snakker rett fra levra. Etter å ha stått i mot et massivt Viking-press de siste 45 minuttene er han klar på at Rosenborg var heldige som tok med seg alle tre poengene fra Stavanger.

- Førsteomgangen er grei, så er andreomgangen langt under pari. Da er vi rett og slett heldige, og Viking er uheldige som ikke får med seg tre poeng. At Viking står med null poeng etter fire kamper er uflaks. Men heldigvis er det lov å ha flaks og en god keeper i fotball, sier Helland.

Han mener Rosenborg ble vaksinert mot å vende spillet i andre omgang, og at de dermed gjorde det veldig lett for Viking.

- Denne banen er vel 68 meter bred, og da har Viking 34 meter å forsvare seg på. Denne kampen er ikke noe vi skal være bekjent av, men ingen kan ta fra oss de tre poengene.

- Det er folk som vinner i lotto hver helg, så at vi har litt flaks i dag skal vi tåle, sier han.

Fantastisk mål

Det var Helland selv som avgjorde kampen. Etter bare ni minutter spilt slo Rosenborg-kaptein Mike Jensen en strålende pasning til Helland, som på fantastisk vis tok med seg ballen på ett touch og plasserte ballen sikkert i mål alene mot Viking-keeper. Det var han til og med fornøyd med selv.

- Det er alltid deilig å score mål. Det var en fantastisk pasning av Mike, et fantastisk medtak og godt satt, sier Helland.

- Du er såpass ærlig?

- Ja, når vi er dårlige er vi dårlige. Da kan jeg godt fortelle deg hva som var bra, utdyper han.

- Kun oss selv som står i veien

Rosenborg blir holdt som soleklar favoritt til seriegull i årets sesong av samtlige, og har fått en meget solid start med fire strake seirer og en luke på tre poeng i toppen. Pål Andre Helland er klar på at det bare er Rosenborg selv som kan forhindre klubben i å ta sitt 25 seriemesterskap.

- Jeg er villig til å legge hodet på blokka og si at om vi ikke vinner serien er det vår egen feil. Da er det på grunn av slike kamper som i dag. Nå står vi med full pott etter fire kamper, og vi har enda ikke vært i nærheten av toppnivået vårt. Vi kommer til å bli enda bedre, og ta enda mer poeng, sier Helland.

- Hvor stor prosent sjanse er det for at dere vinner serien?

- Nei, det får Drillo regne ut, avslutter Helland.

Må hjem å trene

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke like selvsikker etter kampen mot Viking. Han mente også at Rosenborg var heldige, men at de har stjerner som kan gjøre det eksepsjonelle, og som gjør at de vinner på en dårlig dag. Han tror ikke de vinner Eliteserien lett, og han er langt fra å tenke på et eventuelt mesterligaspill enda.

- Det er månedsvis til mesterligaen begynner. Nå tenke vi på Eliteserien, og da reiser vi herfra med tre poeng og en litt dårlig følelse. Nå må vi hjem å trene, sier Ingebrigtsen.